Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
“Vojne vježbe”….koga vi ljudi handrite, napišite onako kako jest “vojna provokacija” ili “vojna prijetnja”. Nemojte nas pravit budalama.
Kako je vojna provokacija kad je Taiwan = Kina? Jebo majku ne kontam vas... Od 1948 su sve drzave svijeta priznale da je Taiwan = Kina. Kina radi vojne vjezbe na svom medjunarodno priznatom teritoriju...
Kina može da radi šta hoće. Tajvan je na papiru dio Kine, jer je nepriznata teritorija. A svi znamo koliko zavisimo od Kine. Ako energetski zavisimo od Rusije, onda od Kine zavisimo za 90% robe. Ako bi zapad uvodio nekakve sankcije Kini, one bi bile čista glupost. Sumnjam da će doći do svjetskog rata, ali ako će doći, ovo je samo njegov uvod.
Zapad od Kine ovisi o plasticnim glupostima koje nam nisu potrebne. Od Tajvana ovisimo za cipove, jako potrebno. Rusija cak ima veci efekat na zapad nego Kina, jer moze se nauciti zivjeti bez jos jedne plasticne igracke, a teze je bez plina i nafte.
A sto se bošnjaci boje Kineske invazije na Tajvan?
Hey, I've seen this before!
Metoda kurvanjskih poteza Putka
Tetka Kina bi se raspala peti dan kad bi napali nekog... U fazi raspada im je bankarski sektor, prodaje nekretnina, sve im je u rasulu na unutarnjem planu.
Vježbe napada na susjednu zemlju.Tigar od papira, cupkaju okolo i vježbaju ali ne smiju da napadnu.
Susjednu zemlju? Kako je Taiwan zemlja? Tko je priznao Taiwan?
Tresla se gora...pojeo se shishmish🤣
Malo flexaju sa gorivom
Ma Tajvan samo stiti sto je sjediste mikrocipova i nista drugo,Kinezi o tom bas ovise kao i citav svijet
Kinezi sve manje. Krenuli praviti svoje 7 nm čipove. Ne prave u Tajvanu mašine za proizvodnju čipova, to je ono što je zaista teško nabaviti i napraviti.