Kamp u kojem živi 380.000 ljudi
0
Kenija: Dadaab je najveći izbjeglički logor u svijetu
Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
vi koji se nonstop zalite na zivot u bosni , pogledajte malo ovo ;)
o bošnjacima srbima i hrvatima:(
Samo cu ti kratko odgovoriti pitanjem koje cu ti postaviti... Koliko bi od nas bilo spremno pustiti 3-4 covjeka u svoju kucu i hraniti ih 3-4 mjeseca? Koliko drzava je spremno useliti 150 hiljada ljudi u svoju drzavu u neku plodnu dolinu poder kakve velike rijeke (a i okolne drzave jedva krpe kraj sa krajem) i obavezati se da im pomogne? Nece niko tudju muku... Ovo je test za cijelo covjecanstvo...svi mi imamo na savjesti svako dvomjesecno dijete koje umre u narednim danima u Africi...TUGAAA
mogu samo reci LOL. To kopanje zemlje, poljoprivreda (osnovna) svak je znao i prije 10000 godina.. A ovi se sada nalaze na \"kamenu\" i naravno nemaju sta jesti, a ti bi da ih pustis da umru od gladi, jer sigurno nece niko preziviti..
dok djeca umiru po africi od gladi nasa djeca po zapadnim zemljama se zajebavaju i od sile neznaju sta ce katastrofa
svi bi se trebali potpuno maknuti iz afrike,prekinuti sav dotok hrane,oružja i svih tekovina zapadne civilizacije i pustiti te jadne ljude da na prirodan način evoluiraju.Nenormalno je bilo i pomisliti da se netko tko je do prije 50-60 godina trčao za bivolom i gađao ga kamenom i kopljem,može samo tako prešaltati na el.energiju,obradu zemlje,benz.motor,stamb.zgrade,novac itd.
stvarno boli gledati ove slike...kako su razlicite ljudske sudbine...:(
District 9 anyone ?
NAJVECA GLAD SAD JE TAMO.KOJA NOSI JAKO PUNO LJUDSKIH ZIVOTA,SLUSAM IZVJESTAJE LJEKARA BEZ GRANICA,OVDJE TREBA HITNA POMOC,JER PJESAK SE NE MOZE JESTI,A KISU OCEKUJU TEK U OKTOBRU KAD BI MOGLI ONI KOJI PREZIVE GLAD NESTO ZASIJATI,A POSLIJE TREBA CEKATI ZETVU.IZJAVA JEDNOG MEDICINSKOG RADNIKA KOJI JE NA MJESTU DOGADJAJA.
men...upravo tako, non stop kukamo plačemo, kamčimo i žalimo se ali uvijek ima gore od goreg...ne dao bog nikome...
kad ovako skontas, nemaju nista jest (sto? Nemaju trave, vode..) Pa zar nije lakse \"preselit\" sav taj narod negdje gdje ima zive duse, na livadu neku.. nego ovako samo donirati hranu, jer tako moze biti do beskonacnosti, nema napretka nikad..
sarajevo je veci kamp koliko ima sarajlija u sarajevu,jedno 50.000 ostalo sve sa brdo doslo