{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Karadžić prisustvovao sastanku sa sudijama

S
25.3.2009. u 14:52
0
1
Karadžić prisustvovao sastanku sa sudijama
0
Karadžić prisustvovao sastanku sa sudijama
Foto: AP
Bivši predsjednik Republike Srpske (RS) Radovan Karadžić prisustvovao je juče sastanku sa članovima sudskog vijeća i predstavnikom Tužilaštva na kojem su razmotrena pitanja u vezi sa pripremama za početak suđenja, potvrdila je danas Srni portparol sudskog dijela Tribunala Nerma Jelačić.
Karadžić je prošle sedmice obavijestio vijeće da ne želi da prisustvuje najavljenom sastanku, jer neće biti održan javno u sudnici, već u konferencijskoj sali Tribunala i zatražio "transparentnost" postupka.

Vijeće je potvrdilo da će sastanak biti održan, poručujući Karadžiću da se njegovo prisustvo očekuje i da je to u njegovom interesu.

Sudsko vijeće je naglasilo da se sastanci po pravilu 65 ter uobičajeno održavaju između strana u postupku, ali da ne čine dio sudskog postupka i da se održavaju bez prisustva javnosti.

"Svrha sastanaka je efikasna priprema suđenja u situaciji u kojoj strane mogu da govore otvoreno, bez rizika po bezbjednost svjedoka nepažljivim pominjanjem povjerljivih materijala", naglasile su sudije, uz napomenu da optuženi obično i ne prisustuje ovakvim sastancima, već ga predstavlja pravni zastupnik, koji diskutuje sa predstavnicima Tužilaštva i vijeća.

Sudije su naglasile da su se sastanci po pravilu 65 ter pokazali veoma korisnim i da ne vide razlog da sastanku ne prisustvuje i Karadžić, koji se sam brani.

Pitanja koje stranke žele da postave javno mogu da budu pokrenuta na statusnim konferencijama, a u Karadžićevom predmetu sljedeća je zakazana za četvrtak, 2. aprila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: