Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Upravi portala: zamislite da neko prevede vijest na primjer \"Republika California\", ili \"kanton Oregon\", ili \"prefektura Bavaria\". To je greška na potpuno istom nivou kao što ste gore objavili država Ontario. Zar baš nemate nikog da vam pregleda vijesti prije objavljivanja ?
Kanada je inače federacija, nije konfederacija.
jes ti corav,il ne znas citati? ja koliko znam da sam napisao da kanada ima 10 provincija i 3 teritorija,o kakvim drzavama baljezgas? a ako hoces vec,kanada je konfederacija 10 provincija a teritorijama upravlja vlada iz ottawe.ne treba da putujem u kanadu jer zivim i njoj.i ne treba da pitam ljude,jer sam polozio test za drzavljanstvo i to na francuskom,ljudi pitaju mene ! a te provincije se mogu otcijepiti od kanade,ako hoce,quebec je pokuso 2 puta,a alberta ponekad prijeti.osim toga vecina kanadjana nema bas neko znanje o svojoj zemlji,ako ih budes ista pit razocaraces se plaho.
Pardon, sad vidim da ti je reagovanje bilo zbog prenošenja netačne vijesti iz agencija Tanjug ili Srne zbog pogrešne karakterizacije Ontaria kao države, a ne reagovanje na komentar iznad. Izvinjavam se još jednom.
To ti je deset pokrajina u Kanadi i tri teritorije. Uzmi riječnik čovječe i pogledaj šta znači riječ \"province\". Nijedna od trinaest kanadskih administrativnih jedinica nije savezna država. Nijedna od njih nema svoj Ustav da bi se nazivala saveznom državom, već se sve one ravnaju prema jednom jedinom federalnom Ustavu iz kanadskog parlamenta. Čak ih ni Kanađani ne nazivaju \"states\" odnosno državama, već ih nazivaju provinces tj, pokrajinama, što one politički ziasta i jesu - samo pokrajine. Nijedne savezne države u Kanadi nema. Obrazuj se čovječe, raspitaj se, ili otputuj u Kanadu i pričaj tamo s ljudima. Kad Kanađanima kažeš \"vaše states\", isprave i fino ti kažu mi nemamo states, i objasne ti kako i zašto.
Kanada nema \"drzave\" ,opet jedna u nizu gluposti i netacnosti srne i tanjuga,Kanada ima 10 PROVINCIJA i 3 TERITORIJE.obrazujte se malo bre,daj bre nije ovo 1992 da jos uvijek valjate besmislice,alo bre tanjug,srna?alo ...? alo..?
Kakva država Ontario ? Kanada nema države kao SAD i Meksiko. U Kanadi su sve pokrajine, nema nijedne savezne države.
... se zove etimološki i znači izvorno pisanje imena.
pa kad tako plaho fino objasni pa kako onda ti kazes Elvis Prisli ili Elvis Presli? Bred Pit ili Brad Pit? Andzelina Djoli ili Andzelina Zoli (z kao zvaka), hapi ili hepi (happy) , nekoliko primjera gdje uglavnom srpski mediji niti pisu original niti prevode kako se izgovara. a izgovara se Presli,Brad,Zoli,i hapi,.a to sto Hrvati pisi po norveski,francuski i polinezijski slaba nafaka obicnom Hrvatu,poslusaj Blaza Sliskovica i Ingrid ne znam koju kako pricaju strane jezike pa ces vidjeti sta ja govorim
de ba sarajevo-x ne preuzimajte od te srne nista,Bog vam dao pameti,kakav bred dankan kakva bakraci valjda je Brad Duncan, a izgovara se Brad Danken a ne Bred Dankan, kad cete vise nauciti da nije Elvis Prisli nego Elvis Presli (pise se Presley a izgovara PRESLI i nikad ama bas nikad \"prisli\" osim u SRNI i Tanjugu