|

Kampanja za Siriju: Poslušaj vapaj unesrećenih

Kampanja za Siriju: Poslušaj vapaj unesrećenih
5
A
Anadolija
22.12.2012. u 14:19
15
komentara
5

dijeljenja
Kampanja za Siriju: Poslušaj vapaj unesrećenih Foto: Anadolija
Kampanja "Došla je zima..Jedan hljeb i pokrivač za Siriju“ koju su pokrenule turske nevladine organizacije, naišla je na veliku podršku ljudi koji žele da pomognu narodu Sirije, koji se bori za opstanak u punom smislu te riječi.
Kampanja koja je pokrenuta na internet stranicama www.suriyeicinbirekmek.com i www.breadforsyria.com na kojima su programi na turskom, engleskom i arapskom jeziku, dobila je podršku naroda cijele Turske.

Kampanja će se sprovoditi u svim gradovima u Turskoj, saopćili su organizatori kampanje. Iako kampanja nije službeno objavljena, ona je dobila podršku velikog broja medija.

Ova humanitarna akcija zauzela je svoje mjesto i na naslovnicama u turskoj štampi.
Dakle, mediji su odigrali veliku ulogu u ovoj kampanji podržavajući i na taj način pružajući pomoć narodu Sirije.

Kampanja je pokrenuta kako bi se zaustavila i spriječila daljnja drama koju proživljava sirijski narod pogotovo u zimskim danima.

Svi oni koji žele podržati ovu kampanju mogu to učiniti posjetom gore navedenih internet stranica.

Kampanja će biti podržana i od strane društvenih mreža Twitter i Facebook.

Službeni početak kampanje će biti 24. decembra nakon konferencije za novinare kojoj će prisustvovati sve organizacije i udruženja koja podržavaju ovu akciju.

Turske nevladine organizacije započele su kampanju pomoći sirijskim izbjeglicama pod sloganom "Jedan hljeb, jedan pokrivač“, kako bi se sirijskim izbjeglicama olakšali uvjeti života u hladnim zimskim danima.

Mnoge fondacije, udruženja i sindikati u Turskoj započeli su kampanju za pomoć sirijskim izbjeglicama koje se zbog dolaska zime nalaze u veoma teškoj situaciji. Sva udruženja i organizacije uključit će se u kampanju pod sloganom "Jedan hljeb i jedan pokrivač za Siriju“, koja će biti sprovedena u nekoliko zemalja.

Kampanja će biti medijski praćena na turskom, engleskom i arapskom jeziku putem internet stranice www.suriyeicinbirekmek.com i www.breadforsyria.com , a u sklopu medijske promocije i uključivanje šire javnosti u ovu kampanju pripremljeni su zajednički plakati , a na televizijskim kanalima emitovat će se i video spotovi .

"Dok traju rasprave o tome ko je kriv, stigla je zima i civili su ostali bez hrane“

U tekstu koji se nalazi na internet stranici pripremljenoj za ovu kampanju stoji da je, dok traju rasprave o tome "ko je kriv, čiju stranu treba odabrati", nastupila zima i narod je ostao bez hrane i u još većoj životnoj drami.

"Ujedinjene nacije (UN) i Arapska liga raspravljaju o tome ko je krivac za ratna dešavanja, a sirijski narod ostao je bez hljeba i mogućnosti da se bori sa hladnom zimom“, navodi se u tekstu.

Ovaj tekst naglašava prioritetne potrebe ljudi, civila u ovoj zemlji, umjesto da se raspravlja o politici, geopolitici, vjeri ili drugoj kategorizaciji. „ Pred nama je stvarna drama i bolna istina (...) „Nije važno ko ste, važno je da pomognete“ , jedan je od podsjetnika u tekstu za kampanju pomoći.

Na navedenim internet stranicama upućen je poziv svima koji mogu da se uključe u ovu kampanju i pomognu koliko god mogu i da doprinesu na bilo koji način. Zatražena je pomoć svake vrste, pa čak i rad na terenu za prikupljanje pomoći,ili aktivnosti za medijsku promociju .

"Ako ne možete pomoći, uputite molitve za što skorije pronalaženje rješenja za Siriju“ jedna je od rečenica na internet stranici kampanje.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...