{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kampanja za Siriju: Poslušaj vapaj unesrećenih

A
22.12.2012. u 14:19
5
15
Kampanja za Siriju: Poslušaj vapaj unesrećenih
5
Kampanja za Siriju: Poslušaj vapaj unesrećenih
Foto: Anadolija
Kampanja "Došla je zima..Jedan hljeb i pokrivač za Siriju“ koju su pokrenule turske nevladine organizacije, naišla je na veliku podršku ljudi koji žele da pomognu narodu Sirije, koji se bori za opstanak u punom smislu te riječi.
Kampanja koja je pokrenuta na internet stranicama www.suriyeicinbirekmek.com i www.breadforsyria.com na kojima su programi na turskom, engleskom i arapskom jeziku, dobila je podršku naroda cijele Turske.

Kampanja će se sprovoditi u svim gradovima u Turskoj, saopćili su organizatori kampanje. Iako kampanja nije službeno objavljena, ona je dobila podršku velikog broja medija.

Ova humanitarna akcija zauzela je svoje mjesto i na naslovnicama u turskoj štampi.
Dakle, mediji su odigrali veliku ulogu u ovoj kampanji podržavajući i na taj način pružajući pomoć narodu Sirije.

Kampanja je pokrenuta kako bi se zaustavila i spriječila daljnja drama koju proživljava sirijski narod pogotovo u zimskim danima.

Svi oni koji žele podržati ovu kampanju mogu to učiniti posjetom gore navedenih internet stranica.

Kampanja će biti podržana i od strane društvenih mreža Twitter i Facebook.

Službeni početak kampanje će biti 24. decembra nakon konferencije za novinare kojoj će prisustvovati sve organizacije i udruženja koja podržavaju ovu akciju.

Turske nevladine organizacije započele su kampanju pomoći sirijskim izbjeglicama pod sloganom "Jedan hljeb, jedan pokrivač“, kako bi se sirijskim izbjeglicama olakšali uvjeti života u hladnim zimskim danima.

Mnoge fondacije, udruženja i sindikati u Turskoj započeli su kampanju za pomoć sirijskim izbjeglicama koje se zbog dolaska zime nalaze u veoma teškoj situaciji. Sva udruženja i organizacije uključit će se u kampanju pod sloganom "Jedan hljeb i jedan pokrivač za Siriju“, koja će biti sprovedena u nekoliko zemalja.

Kampanja će biti medijski praćena na turskom, engleskom i arapskom jeziku putem internet stranice www.suriyeicinbirekmek.com i www.breadforsyria.com , a u sklopu medijske promocije i uključivanje šire javnosti u ovu kampanju pripremljeni su zajednički plakati , a na televizijskim kanalima emitovat će se i video spotovi .

"Dok traju rasprave o tome ko je kriv, stigla je zima i civili su ostali bez hrane“

U tekstu koji se nalazi na internet stranici pripremljenoj za ovu kampanju stoji da je, dok traju rasprave o tome "ko je kriv, čiju stranu treba odabrati", nastupila zima i narod je ostao bez hrane i u još većoj životnoj drami.

"Ujedinjene nacije (UN) i Arapska liga raspravljaju o tome ko je krivac za ratna dešavanja, a sirijski narod ostao je bez hljeba i mogućnosti da se bori sa hladnom zimom“, navodi se u tekstu.

Ovaj tekst naglašava prioritetne potrebe ljudi, civila u ovoj zemlji, umjesto da se raspravlja o politici, geopolitici, vjeri ili drugoj kategorizaciji. „ Pred nama je stvarna drama i bolna istina (...) „Nije važno ko ste, važno je da pomognete“ , jedan je od podsjetnika u tekstu za kampanju pomoći.

Na navedenim internet stranicama upućen je poziv svima koji mogu da se uključe u ovu kampanju i pomognu koliko god mogu i da doprinesu na bilo koji način. Zatražena je pomoć svake vrste, pa čak i rad na terenu za prikupljanje pomoći,ili aktivnosti za medijsku promociju .

"Ako ne možete pomoći, uputite molitve za što skorije pronalaženje rješenja za Siriju“ jedna je od rečenica na internet stranici kampanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: