Otac žrtve razočaran
6

Kalifornija: Žena izbola dečka na smrt, osuđena uslovno jer je bila pod utjecajem marihuane

A. L.
Žena iz Kalifornije koja je osuđena da je svog dečka izbola nožem na smrt 108 puta tokom "psihoze izazvane kanabisom" u utorak je osuđena na dvije godine uslovnog zatvora.
Bryn Spejcher (33) je naloženo da obavi 100 sati društveno korisnog rada nakon što je proglašena krivom za ubistvo svog dečka Chada O'Melia.

Sudija Višeg suda okruga Ventura David Worley presudio je da Spejcher "nije imala kontrolu nad svojim postupcima" jer je ušla u psihotičnu epizodu kad je izbola O'Melija (26) 108 puta u njegovom stanu 28. maja 2018. godine.

Stručnjaci optužbe i odbrane su utvrdili da je uticaj marihuane ženu doveo u smrtonosnu psihotičnu epizodu.

"Od tog trenutka nadalje, ona nije imala kontrolu nad svojim postupcima", rekao je Worley, prenosi agencija.

Spejcher i O'Melia su se viđali nekoliko sedmica prije nego što je ona brutalno ubila 26-godišnjeg računovođu.

Nakon što je Spejcher ubila dečka, policija je pronašla ženu prelivenu krvlju, kako histerično plače pored njegovog tijela, a u ruci je i dalje držala nož. Tokom divljanja 33-godišnja žena također je izbola svog psa. O'Melia je proglašen mrtvom na mjestu događaja.

Njeni advokati su tvrdili da je njihova klijentica, koja je bila neiskusni pušač trave, postala "nehotično opijena" u vrijeme ubistva nakon što ju je O'Melia nagovorio da uzme još jedan džoint jer se nije naduvala poslije prvog.

Imala je trenutnu negativnu reakciju na drugi džoint i morala je u panici da ode u toalet prije nego što je izvršila ubistvo.

Prema kalifornijskom zakonu, osoba se smatra odgovornom za svoje postupke kada je oštećena drogom ili alkoholom, osim ako je njena intoksikacija nenamjerna.

Poroti je trebalo manje od četiri sata da proglase Spejcher krivom za ubistvo iz nehata. Tokom izricanja presude u utorak, Spejcher je jecala na sudu dok se izvinjavala ocu žrtve, Seanu O'Meliji.

"Moji postupci su rasturili tvoju porodicu. Slomljena sam i iznutra me boli. Povrijedilo me što više nikad ne može vidjeti Chada", rekla je.

Otac Chada O'Melije, Sean, optužio je suca Worleyja da je pristrasan i tvrdi da je postavio opasan presedan nakon njegove presude.

"Upravo je dao svima u državi Kaliforniji koji puše marihuanu dozvolu da nekoga ubiju", rekao je ožalošćeni otac.