Okrug Kolomna
28

Kako je stigao do glavnog grada Rusije? Srušen dron kod Moskve, poznato šta mu je bila meta

M. G.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Dron se srušio u blizini sela Gubastovo stotinjak metara od plinske kompresorske stanice Voskresensk u okrugu Kolomna u Moskovskoj oblasti, ali nema prijetnje za sigurnost lokalnog stanovništva, rekao je danas guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov.
"Što se tiče incidenta s padom bespilotne letjelice u gradskom okrugu Kolomna, dogodio se u blizini sela Gubastovo. Navodno je meta bio civilni infrastrukturni objekt, koji nije pogođen. Žrtava nije bilo, a Federalna služba sigurnosti i drugi nadležni organi istražuju incident", napisao je Vorobjov na svom kanalu "Telegram".
Rusko ministarstvo obrane saopćilo je ranije da je tokom noći spriječilo dva pokušaja napada ukrajinskih bespilotnih letjelica na dvije južne ruske regije.

Ranije danas, letovi u zračnoj luci u Sankt Peterburgu obustavljeni su na oko sat vremena nakon što je u blizini primijećen nepoznati leteći objekt.

Određeni broj ruskih domaćih letova za St. Petersburg preusmjeren je natrag na mjesta polaska, prema web stranici za praćenje letova Flight Radar. Najmanje pet letova na liniji od Moskve do Sankt Peterburga vraćeno je u rusku prijestolnicu nakon što su prethodno kružili u zraku, prenosi "Guardian".

TASS javlja da je zračni prostor unutar 200 kilometara od "Pulkova" bio zatvoren do 10:20 GMT (13:20 po lokalnom vremenu).