Zvaničnik se pravda
44

Junckera novinari pitali da li je bio pijan na Samitu NATO, a on im odgovorio "to je bio išijas"

Klix.ba
Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker odgovarao je na glasine da je bio pijan prošle srijede kada se održavala radna večera priređena za čelnike NATO-a.

U javnosti su se ponovno javile spekulacije o Junckerovoj sklonosti alkoholu, koje ga prate već niz godina, nakon što su se pojavile snimke snimljene prije radne večere u srijedu navečer na kojoj su se okupili čelnici NATO-a na samitu.

Na snimku se vidi Juncker kako jedva održava ravnotežu i kako mu nazočni čelnici pomažu da ostane na nogama. Nakon toga se pojavila i fotografija Junckera kako sjedi u invalidskim kolicima.

Glasnogovornici Evropske komisije Junckerovo posrtanje su pripisali išijasu koji mu često ometa normalno kretanje i bolovima u leđima i nozi, prenosi Hina.

Upitan je da li je tačno objašnjenje njegovih glasnogovornika da je riječ o išijasu i da nije bio pod utjecajem alkohola.

"Bilo je tačno u prošlu srijedu, tačno je bilo jutros i bit će tačno i večeras i sutra ujutro. Zaista me čudi interes koji neki pokazuju za ta marginalna pitanja i tražim malo poštovanja", odgovorio je Juncker.

Juncker se već godinama susreće s glasinama da je sklon alkoholu, a to često koriste euroskeptični političari i mediji koji su u više navrata dovodili u pitanje njegovu sposobnost da vodi Komisiju.