Poznata prostitutka
0

Još jedna maloljetnica prisustvovala Berlusconijevim zabavama

SRNA
Silvio Berlusconi (Foto: AFP)
Silvio Berlusconi (Foto: AFP)
Italijanski mediji javili su danas da je imenovana i druga maloljetna djevojka, koja je navodno prisustvovala zabavama koje je organizovao premijer Silvio Berlusconi.

Prema pojedinim izvještajima, djevojka, imenovana kao Iris Berardi, poznata je policiji kao prostitutka i prisustvovala je jednoj od zabava neposredno prije nego što je napunila 18 godina.

Detalji su se pojavili u novim dokumentima koje je tužilaštvo podnijelo  komitetu italijanskog parlamenta.

Berlusconi tvrdi da su optužbe protiv njega politički motivisane.

Koristiti upotrebe prostitutke u Italiji nije protuzakonito, ali je nelegalno plaćati "prijateljice noći" mlađe od 18 godina.

Italijanski mediji navode da je prisustvo Berardijeve u Berlusconijevim vilama na Sardiniji i Milanu dokazano podacima mobilne telefonije.

Italijanska novinska agencija Ansa navodi da je Berardi bila na zabavi u Porto Rodondu 21. novembra 2009. godine samo nekoliko dana prije njenog 18-tog rođendana. Ona je, takođe bila prisutna na zabavi u vili u Arkoreu nedaleko od Milana u decembru iste godine.
Prije deset dana Tužilaštvo je predalo dokument sa 389 strana na kojima se, kako navode, nalazi dokaz o isplatama Berlusconija prostitutkama. Posljednji dokument ima 227 strana.

Druga maloljetnica je Karima El Mahroug 18-godišnja Marokanka koja je bila na Berlusconijevim zabavama kada je imala 18 godina, a plaćeno joj je za seksualne odnose sa premijerom.

Ona i Berlusconi negiraju seksualne odnose i Mahroug je istakla da je suma od 7.000 eura bila "poklon" od premijera.