{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Još jedan zločin: Militanti IDIL-a smaknuli aktiviste, borce za slobodnu Siriju

7.7.2015. u 08:44
0
12
Još jedan zločin: Militanti IDIL-a smaknuli aktiviste, borce za slobodnu Siriju
0
Još jedan zločin: Militanti IDIL-a smaknuli aktiviste, borce za slobodnu Siriju
Pod pritiskom militanata IDIL-a, Bashir Abduladhim al-Saado i Faisal Hussain al-Habib priznali su špijuniranje prije nego što su smaknuti.
Riječ je o novom gnusnom videu u kojem militanti Islamske države (IDIL) ispituju, a potom i ubiju 20-godišnjeg Al-Saadoa i 21-godišnjeg Al-Habiba, aktiviste nevladine organizacije koja je dokumentovala život pod čizmom IDIL-a u sirijskom gradu Raqqa.

Autentičnost videa još uvijek nije potvrđena, a ime NVO za koju su Al-Saado i Al-Habib radili nije poznato. Organizacija RBSS (Raqqa Is Being Slaughtered Silently – Raqqu ubijaju polako) je negirala povezanost sa ubijenim aktivistima.

Članovi RBSS-a i drugih organizacija kao što je Eye on the Homeland (Oko domovine) riskiraju svoje živote razotkrivajući istinu o brutalnosti uspostavljene policijske države koja sebe nazive "islamskom“. Oni proizvode videe i fotografišu dokumente koje potom plasiraju u javnost izvan granica IDIL-a.

Na videu koji prikazuje još jedan ratni zločin militanata aktivisti su ispitivani o svojim aktivnostima koje uključuju i kopiranje tajnih dokumenata. Nakon priznanja koje dolazi pod pritiskom nemilosrdnih zločinaca IDIL-a, aktivisti su vezani za drvo, a potom smaknuti hicima u glavu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: