U Los Angelesu
0

Joe Biden se "zaledio" na par sekundi na bini, iz Bijele kuće tvrde kako je snimak montiran

A. L.
Američki predsjednik Joe Biden "zamrznuo" se na nekoliko sekundi tokom događaja u Los Angelesu na kojem su prikupljana sredstva za kampanju.

Biden i bivši američki predsjednik Barack Obama dobili su aplauz nakon 45-minutnog intervjua s voditeljom Jimmyjem Kimmelom. Biden se u tim trenucima zahvaljivao prisutnima na ovacijama, a nakon toga se na nekoliko sekundi zamrznuo. To je trajalo dok ga Obama nije uzeo za ruku i odveo sa bine.

Iz Bijele kuće su se oglasili nakon incidenta kazavši kako je ovaj snimak montiran.

Incident dolazi nakon niza sličnih događaja u kojima je Biden zabrinuo glasače. Prije nekoliko dana kamera ga je uhvatila dok je djelovao dezorijentisano ili zbunjeno na nedavnom samitu G7 u Italiji. Činilo se da je odlutao tokom izložbe padobrana, što je rezultiralo time da je italijanska premijerka Giorgia Meloni morala otići do njega i dovesti ga kako bi napravili zajedničku fotografiju s ostalim svjetskim liderima.
Prije toga, tokom koncerta 16. juna u Bijeloj kući, Biden je djelovao na trenutak dezorijentirano, stajao je uspravno i gledao u daljinu dok su drugi plesali i pjevali.
Prošle sedmice prva dama SAD-a Jill Biden branila je godine predsjednika Bidena tokom predizbornog govora u Green Bayu. Ona je tvrdila da godine ne bi trebalo da budu odlučujući faktor na izborima, rekavši da su njen suprug i njegov protivkandidat Donald Tramp bili "u suštini istih godina". Jill Biden je svog supruga hvalila kao "zdravog i mudrog 81-godišnjaka".

Mnogi se zbog ovih incidenata pitaju da li je Biden u stanju voditi najveću svjetsku silu još četiri godine.