Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma nema, jaka progresivna ljevica nema sta. Studenski dug preko 100.000 dolara minimum, ljudi do pedesetih godina to znaju ne otplatit a on kupuje glasove skidajuci pisljivih 10.000 pojedinima. Progresivna ljevica je pokazala svoje pravo lice kad je bila prica o medicare 4 all. Cortez hinja populisticka i ostala bagra. Jimmy dore ih je sve tad raskrinkao samo tako. Demokrate su pokazale svoje pravo lice, gora bagra od republikanaca x puta.
Ma sta do pedesete? Cijeli život otplaćuju..
Druze 100k osoba koja zavrsi fakultet otplati u roku od 4-5 godina. 2k mjesecno rata, 50 mjeseci. Plate u americi osobama sa zavrsenim falultetom su 6-7k pocetne mjesecno.
Hajde što će svojima obrisati dug pitam se kome li će ga prišiti. Amerika je to 😉
Isto kao sto je nas Fabro kupio respiratore preko Srebrene maline
Tako demokrati obezbjeđuju sebi nove glasače, na račun svih ostalih, to zna sda vrlo dobro, fuj
Svaka cast tako se brine za svoj narod .a ne kao bakir pusti narod imaaju roboti.
Thanatos na aparatima.
Kuda ide ovaj Svijet 🤦‍♂️ Nece Im oprostiti vec ce poreznici iz svog dzepa platiti. Oni koji su štedeli, radili dva-tri posla I plaćali na vreme neće dobiti novac nazad. Znači nagradjuje se lenjost a trud se kaznjava.
Neće Biden nego američki poreski obveznici. Ova zemlja postaje sve više smiješna.
Skolovanje kosta stotine hiljada on oprasta deset. Hajd uhar je isto kad ti ovi nasi posalju po stoju
Sad će krenuti štampanje dolara..
vecina koji uzimaju studentske kredite su oni koji se zaj*bavaju dok studiraju, te ih mame i tate izdrzavaju. ko hoce da studira besplatno ode u Armiju, odradi svoj dug drzavi, pa kasnije studira besplatno i oslobodjen je mnogih poreza (sto je u Americi ogromna stvar)
Bravo Biden!!
Potpuno ispravna odluka. Mladima treba davati ovakve sanse.
Studentski dug u SAD-u je mutan biznis Vlade SAD-a, koji je počeo u vrijeme hladnog rata. Vlada je na neki način tjerala mlade da upisuju koledže i univerzitete kako bi bili pametniji od Sovjeta i pobijedili ih u Svemirskoj trci. Velik dio novca je išao državi i Vladi očigledno ne smeta ovo.
Pa opraštamo i mi svojim studentima, damo im besplatno studiranje, a oni se sa diplomom ispale za Njemačku da tamo voze poštu ili peru guzice, i još nama ostalima hebu majku kao nismo im ništa dali
Rijetko glup komentar. Mislis da je psihicko zadovoljstvo covjeku koji je dao 5 godina zivota u visoko obrazovanje prat gu*zicu nekome ili razvoziti postu? Vrati se u šumu iz koje si izasao/la i odstupi od tastature, nije ova tematika za tebe.