Svijet
59

Jezivi IDIL-ov cjenovnik za seksualne robove: Dijete jezida do devet godina može se kupiti za 166 dolara

Klix.ba
Na desetine britanskih žena koristi društvene mreže kako bi se pohvalilo svojim priključenjem IDIL-ovoj ženskoj vojsci koja je strah i trepet za sve ljude u mjestima gdje postoje. Al-Khansa brigada koju vodi žena Uma Hamza, naređuje premlaćivanja, kažnjavanje vezivanjem, smaknuća, te upravljaju bordelima u kojima drže zarobljene na hiljade seksualnih robinja jezida koje siluju svakodnevno.

Al-Khansa brigadu čine obrazovane žene sa Zapada koje nadgledaju ponašanje žena u Raqqi grubo kažnjavajući svakoga ko nosi cipele koje nisu crne boje ili one koji nose veo napravljen od pogrešnog materijala. One također špijuniraju i muškarce kako ne bi skrenuli s "IDIL-ovog puta". Plaćene su dobro. Po danu dobijaju oko 166 dolara. S obzirom da nose nikabe, kao i ostale građanke, pripadnice Al-Khanse se ne razlikuju i samim time su najefektivniji element IDIL-ove kampanje brutalnog tlačenja stanovnika Raqqe.

"Najteža stvar nam je Al-Khansa brigada. Ne znam ko je iz nje a ko nije. Tako da uvijek strahujem kada izvadim svoj mobilni telefon da fotografišem grad jer ne znam da li me posmatraju ili ne. Ako te neka od žena uhvati, odmah budeš pogubljen. To nam je veliki problem", rekao je Abu Ibrahim Raqqawi, član gradske anti-IDIL grupe u Raqqi za VICE News.

Svjedoci su kazali kako je na hiljade žena i djevojčica jezida zarobljeno u bordelima gdje ih prodaju i svakodnevno ih siluju i muče. Sačinjen je i cjenovnik ljudske mizerije: Žene od 40 do 50 godina koštaju 42 dolara, od 30 do 40 godina koštaju 62 dolara, od 20 do 30 godina 83 dolara, djevojčice i djevojke od 10 do 20 godina 125 dolara te djevojčice do devet godina 166 dolara.