Svijet
0

Jemen: Bombaški napad na rezidenciju iranskog ambasadora, poginula jedna osoba

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Najmanje jedan osoba je poginula, a 17 ranjeno u jutrošnjem bombaškom napadu na rezidenciju iranskog ambasadora u glavnom gradu Jemena, Sani.

Policijski izvori su javili da je rano jutros automobilom bombom izveden napad na rezidenciju iranskog ambasadora Sayyida Hasana Nama, u ulici Hadde, u centru Sane. Jaka eksplozija je pričinila i velike materijalne štete na brojnim objektima u ulici.

Isti izvor javlja da je među 17 ranjenih nekoliko životno ugroženih osoba i da strahuju da bi broj smrtno stradalih mogao rasti.

U navedenoj ulici se nalazi još nekoliko diplomatskih rezidencija, a meta napada je bio iranski ambasador koji je na tu dužnost stupio prije dva dana.

Do sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Jedan od očevidaca napada Ahmet es-Samei je za Anadoliju kazao da je jutrošnja eksplozija bila veoma jaka i da su polomljena stakla na većini obližnjih objekata i kuća.

"Činilo se da je eksplozija veoma blizu nas i svi u susjedstvu su bili u velikoj panici. Ovakvi napadi su sramota i nema im mjesta u islamu“, kazao je Samei.

Nadležni organi vrše uviđaj na mjestu napada, a posao im znatno otežava gužva koju su stvorili znatiželjni građani Sane koji su došli da vide šta se desilo.