{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jelačić odbacila tvrdnje da je Šešelj doživio kliničku smrt

F
12.1.2012. u 10:43
0
1
Jelačić odbacila tvrdnje da je Šešelj doživio kliničku smrt
0
Jelačić odbacila tvrdnje da je Šešelj doživio kliničku smrt
Vojislav Šešelj
Srbijanski ultranacionalist Vojislav Šešelj, kojem se sudi za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine, smješten je u bolnicu, saopćio je u srijedu Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju, ali nije precizirao od koje bolesti optuženik boluje.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Mogu da potvrdim da on sada prima terapiju", izjavila je Nerma Jelačić, glasnogovornica ICTY-a, na novinskoj konferenciji u Haagu, nakon što je odgovorila sa "da" jednom novinaru koji je pitao da li je 57-godišnji Šešelj "hospitaliziran" u jednoj holandskoj bolnici.

"Šešeljevo zdravlje je stabilno, njegov život nije u opasnasti", dodala je Nerma Jelačić, ali nije htjela precizirati kada je on prebačen iz zatvorskog centra u Tribunalu, u kojem je zatvoren od 2003. godine, u neku bolnicu, javio je AFP.

Šešeljev sudski savjetnik Zoran Krasić, na kojeg se pozvala srbijanska novinska agencija B92, tvrdio je u utorak da optuženik ima srčane i plućne tegobe i da je "skoro doživio kliničku smrt".

"Mogu da odbacim tvrdnje o kliničkoj smrti optuženika", potvrdila je Nerma Jelačić, naglasivši da je Šešeljeva supruga posjetila optuženika u bolnici.

"On dobiva najbolju njegu koja se može dobiti u holandskom zdravstvenom sistemu", kazala je Jelačić, ali nije precizirala u kojoj se bolnici Šešelj nalazi.

Šešelj je odbio da ga u bolnici posjeti srbijanski ministar zadužen za saradnju s ICTY-em Rasim Ljajić, javila je srbijanska agencija Beta.

Ljajić je kritizirao zvaničnike Tribunala: "Neprihvatljiva je činjenica da je Vojislav Šešelj prebačen u bolnicu a da o tome ne bude obaviještena srbijanska ambasada u Haagu ili Beograd", navodi isti izvor.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: