{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jelačić odbacila tvrdnje da je Šešelj doživio kliničku smrt

F
FENA
12.1.2012. u 10:43
0
1
Jelačić odbacila tvrdnje da je Šešelj doživio kliničku smrt
0
Jelačić odbacila tvrdnje da je Šešelj doživio kliničku smrt
Vojislav Šešelj
Srbijanski ultranacionalist Vojislav Šešelj, kojem se sudi za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine, smješten je u bolnicu, saopćio je u srijedu Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju, ali nije precizirao od koje bolesti optuženik boluje.
"Mogu da potvrdim da on sada prima terapiju", izjavila je Nerma Jelačić, glasnogovornica ICTY-a, na novinskoj konferenciji u Haagu, nakon što je odgovorila sa "da" jednom novinaru koji je pitao da li je 57-godišnji Šešelj "hospitaliziran" u jednoj holandskoj bolnici.

"Šešeljevo zdravlje je stabilno, njegov život nije u opasnasti", dodala je Nerma Jelačić, ali nije htjela precizirati kada je on prebačen iz zatvorskog centra u Tribunalu, u kojem je zatvoren od 2003. godine, u neku bolnicu, javio je AFP.

Šešeljev sudski savjetnik Zoran Krasić, na kojeg se pozvala srbijanska novinska agencija B92, tvrdio je u utorak da optuženik ima srčane i plućne tegobe i da je "skoro doživio kliničku smrt".

"Mogu da odbacim tvrdnje o kliničkoj smrti optuženika", potvrdila je Nerma Jelačić, naglasivši da je Šešeljeva supruga posjetila optuženika u bolnici.

"On dobiva najbolju njegu koja se može dobiti u holandskom zdravstvenom sistemu", kazala je Jelačić, ali nije precizirala u kojoj se bolnici Šešelj nalazi.

Šešelj je odbio da ga u bolnici posjeti srbijanski ministar zadužen za saradnju s ICTY-em Rasim Ljajić, javila je srbijanska agencija Beta.

Ljajić je kritizirao zvaničnike Tribunala: "Neprihvatljiva je činjenica da je Vojislav Šešelj prebačen u bolnicu a da o tome ne bude obaviještena srbijanska ambasada u Haagu ili Beograd", navodi isti izvor.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: