Tribunal u Hagu
0

Šešelj odbio da se sretne sa Ljajićem

SRNA
Rasim Ljajić
Rasim Ljajić
Predsjednik Nacionalnog savjeta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je da je predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj, koji se nalazi u bolnici u Hagu, odbio da se sretne sa njim, ali da je njegovo zdravstveno stanje trenutno stabilno.

"Nisam se vidio sa Šešeljom, s obzirom na to da on i dalje odbija da razgovara sa predstavnicima vlasti Srbije. Hteo sam da ga posjetim i za to sam imao saglasnost Tribunala, ali je on odbio", naglasio je Ljajić, koji je danas razgovarao sa predstavnicima Haškog tribunala o Šešeljevom slučaju.

On je rekao da je predsjedniku Tribunala Teodoru Meronu prenio primjedbe na proceduru smještanja Šešelja u bolnicu Lajden u Hagu 6. januara, o čemu nije bila obaviještena ni Ambasada Srbije u Holandiji, niti Nacionalni savjet,  prenosi RTS.

Kada je riječ o infomacijama o Šešeljevom zdravstvenom stanju, Ljajiću je u Tribunalu rečeno da, bez saglasnosti Šešelja koju nemaju, ne mogu da daju takve informacije, ali da je on trenutno stabilno.

On je naglasio i da je Nacionalni savjet ponudio da u Hag budu poslati ljekari iz Srbije, da se Tribunal sa tim slaže i da će, ako se i Šešelj saglasi, to biti i učinjeno.

Šef pravnog tima za odbranu Šešelja Zoran Krasić izjavio je da je lider SRS-a, kada je 6. januara primljen u bolnicu Lajden u Hagu, bio "praktično klinički mrtav".