Ekrem İmamoglu
20

Jeftinija voda i prijevoz: Novi gradonačelnik Istanbula počeo ispunjavati obećanja

Piše: S.H.P.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Novi gradonačelnik Istanbula Ekrem İmamoglu na svom je Twitter profilu obavijestio građane Istanbula da će u narednom periodu ispuniti sva predizborna obećanja.

On je danas na svom Twitter profilu obavijestio građane da će vrlo skoro imati 40 posto jeftiniju vodu, cijene studentskih karata za prijevoz bit će snižene sa 85 na 50 lira, prijevoz za majke s djecom do četiri godine bit će potpuno besplatan, također za djecu do 12 godina prevoz će biti besplatan a praznicima svi građani će gradski prijevoz moći koristiti potpuno besplatno.

Napisao je i kako su upute za smanjenje cijene vode i prijevoza već predate relevantnim institucijama u Istanbulu, te da očekuje kako će njegovi zahtjevi biti odobreni i u Parlamentu.

Sudeći po komentarima na Twitteru građani Istanbula su i više nego oduševljeni.

Ekrem İmamoğlu bio je kandidat opozicione Republikanske narodne stranke i prvi je koji je nanio ponižavajući poraz stranci predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana. On je u toku predizborne kapanje obećao da će Istanbulu vratiti sjaj kakav je imao prije 25 godina kada su ga preuzeli konzervativci.

Podsjećamo, prema rezultatima izbora održanih 31. marta u Turskoj tijesnu pobjedu u Istanbulu odnio je Ekrem Imamoglu. U proteklih 25 godina gradonačelnici Istanbula bili su iz vladajuće partije AKP Recepa Tayyipa Erdogana.