Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kljuc problema lezi u ekonomiji! Diktatura je oborila Egipat na koljena, a mediji su ga dokrajcili... Nema turista = nema novca. Bio sam tamo u jeku krize 2011 (august). Dok sam ja uzivao u setnjama pored Nila, CNN, BBC, Fox News... su prikazivali Egipat u plamenu. Mislim, licno sam se uvjerio koliko lazu mediji; koju moc pri tome imaju, naravno ovisno ko ih placa...
Šta su lagali ? Molim te, niko nije prikazivao da nešto gori tom stazom pored Nila kuda si ti šetao. Prikazivali su proteste u centru gradova. Šta su trebali mediji da urade kako ih ne bi nazvali lažovima ? Jesu li trebali da ignorišu proteste i tuče sa policijom u Kairu i Aleksandriji ? Želiš li reči da u tim gradovima u 2011 nikad ništa ni slično nije bilo što se gledalo na TV-u , nikakvih protesta, nikakvih hapšenja, nijednog zapaljenog policijskog automobila, već da je sve izmišljeno i režirano u filmskim studijima dok su Egipćani u Kairu i Aleksandriji normalno i mirno vodili svoju uobičajenu svakodnevnicu i nisu znali ništa o protestima ? Je li to želiš reći ?
Možda u Egiptu nije režirano, Al u Libiji jeste sigurno. Gadafi navodno bio diktator, a ima video gdje se lik uspravio kroz šiber i maše ljudima i smije se ko dijete od 5 godina. Kairo grade šta ti Zapadnjaci rade
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Egipcani, hajd dodjite u Bosnu, prezivite mjesec dana sa 300 KM, uz sve to da imate 3-4 djece a troskovi su veliki. Jos plus da vasa djeca nemaju JMBG! Pa cete imati razlog za protest!
Eto vam Demokratija i Amerika.