Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa Iran je uspio što nije ni jedna zemlja do sada, a to je da ujedini sve islamske zemlje što je predznak sudnjeg dana. Allahu ekber. Pa vidimo da SAD puca od ljutnje što Turska i Iran imaju odnose neviđene, a ovi ko biva Šiti, a ovi Suniti, al prešle su se te zapreke odavno, Britanski marifetluci zavađanja ne piju više vode ni u obdaništu. Danas u Avazu fol wikilakes objavio neke povjerljive dokumente gdje Saudijska Arabija traži od Amerike da napadne SAD. A ublehari Američki nisu znali da će to odmah demantovati i Saudija i da nema više politike \"Zavadi pa vladaj, e imam slogan za vas pačenici: \"Ameri \"bježte neoge usr.a vas guz.ica\"... Došla je Kina, sve ostalo je prošlost, pa vidi ja prićam sa zemljom koja tone i uskoro neće postojati... Marginalci koji su druge marginalizovali Allah dž.š ih je marginalizovao pa će postati manji od makova zrna u novom sv. poredku.
Iranci svakodnevno posjećuju ovo turbe dajući svoje prihode i poklone, u što sam se lično uvjerio, a iransko ministarstvo za uputu otpočelo je njegovo renoviranje i proširivanje. Slika turbeta štampala se na markicama i plakatama za poštu i urede. Napisao: Husejn el-Musevi
Inače, svi šiitski učenjaci smatraju da su sunnija, kafir, mušrik i svinja nečisti sami po sebi, dakle nemoguće ih je očistiti. Napisao: Husejn el-Musevi Drugi dio link http://www.minber.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=5186:stav-iija-prema-sunnijama-2-dio&catid=46:akida&Itemid=56 U gradu Kašan u Iranu nalazi se kvart po imenu Bagi Fin u kojemu je izgrađeno turbe, izmišljeno i nestvarno bez tijela, velikom junaku Ebu Fejruzu Lu\'luu Farisiji, vatropokloniku koji je ubio drugog halifu Omera b. Hattaba. Dali su mu arapsko ime \'\'Vrata hrabrog junaka vjere\'\'. Na zidovima ovog turbeta piše: \'\'Smrt Ebu Bekru, smrt Omeru, smrt Osmanu\'\'.
Stav šiija prema sunnijama (1 dio)- http://www.minber.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=5090:stav-iija-prema-sunnijama-1-dio&catid=46:akida&Itemid=56 Preveo: Harmin Suljić Napomena: (U narednim redovima navodimo riječi brata koji je napustio šiizam i prihvatio ispravan pravac-menhedž). On pise; Naime, jedne prilike moj otac, koji je inače volio činiti dobročinstvo, na tržnici je sreo jednog čovjeka kojega je doveo u našu kuću i ukazao mu gostoprimstvo. Nakon jacije, stupili smo u razgovor iz kojeg smo shvatili da je naš gost zapravo sunnija iz Samure koji je u naše mjesto došao poslovno. Kod nas je prespavao, a ujutro nakon doručka odlučio je krenuti dalje. Moj otac mu je ponudio nešto novca za putovanje, a on se lijepo zahvalio na ovoj gesti i otišao. Nakon njegovog odlaska, moj otac je naredio da se spali posteljina na kojoj je spavao, a da se dobro opere posuđe iz kojeg je jeo.
Prema pisanju istanbulskog \"Hurijeta\", ovaj razvoj već izaziva podozrenja na Zapadu, pošto se strahuje da bi trgovinska zona mogla da se pretvori u politički blok muslimanskih zemlja. Takav razvoj posebno plaši Izrael, koji već godinama ima poremećene odnose sa muslimanskim zemljama u regionu, posebno sa Sirijom, a odnedavno i sa Turskom. Sadašnja turska vlada se u spoljnoj politici primjetno okreće prema islamskom Istoku, što zabrinjava Zapad, pogotovo zbog sve razvijenije saradnje Ankare i Teherana. Ima analitičara koji upozoravaju da Turska pravi strateški zaokret i okreće leđa Evropskoj uniji, što šef diplomatije Davutoglu demantuje. On objašnjava da je jedan od prioriteta spoljne politike njegove vlade unapređenje odnosa sa zemljama u regionu Bliskog istoka I NA BALKANU!!!!. http://minber.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=5118%3Aturska-liban-sirija-i-jordan-formiraju-pakt-&catid=56%3Avijesti-iz-svijeta&Itemid=80
Turska, Liban, Sirija i Jordan formiraju pak !!!Četiri muslimanske zemlje - Turska, Liban, Sirija i Jordan - formirat će trgovinsku zonu koja bi se mogla transformirati i u politički pakt, što već izaziva zabrinutost na Zapadu i u Izraelu. Prema saznanjima turskih listova, lideri četiri zemlje će se u januaru sastati u Istanbulu, kada će i zvanično biti promovisano stvaranje trgovinske zone u kojoj će biti omogućeno slobodno kretanje ljudi i roba. Turski ministar spoljnih poslova Ahmeta Davutoglu je prilikom nedavne posjete Kuvajtu najavio da će ova saradnja biti proširena i na šest zemalja Perzijskog zaliva, na čijoj se teritoriji nalaze ogromna nalazišta nafte i gasa. \"Kada ujedinimo sjever (Siriju, Liban, Jordan i Tursku), lansirat ćemo saradnju i sa zemljama Zaliva\", izjavio je Davutoglu.
da je jedinstvo arapskih zemalja i Irana u suočavanju sa zajedničkim opasnostima veoma značajno!!! a zna se ko su te opasnosti :)) cafiri svih vrsta i boja koji godinama ekploatisu, izrabljuju i terorisu muslimanske zemlje i narode. nek sad ovi svjestki dz..ci na celu sa amerikom obrisu g... sa papirom o sankcijama iranu !!
Opet ovo č.e.t.n.i.č-k-o- g.o.v.n.o od ampaka smrdeka! Danas opet upucan srbin u sred beograda...a upucao ga srbin. Pa gdje je ta srpska sloga? G..lu.p si ko srbin!
Svaka cast na ovako mudroj izjavi g-din Hariri! Siije i Sunije su braca i sve probleme treba da rijese na civilizovan nacin kako i sam Islam nalaze! Mahsuz selam/pozdrav.
E nek su se i arapi malo opametili. Pobrkala im nafta razum , al evo malo po malo dolazi sve na svoje.
Dragi Bošnjo, pa kod tebe komentar nigdje žive veze. Kakav Avaz bolan i WikiLeaks, ako hoćeš te prave WikiLeaks informacije posjeti Twitter, i to pretražuj #wikileaks. Ili jednostavno na link: twitter.com/WikiLeaks Selamim te, i nemoj više takvih komentara Boga ti.
\"Danas u Avazu fol wikilakes objavio neke povjerljive dokumente gdje Saudijska Arabija traži od Amerike da napadne SAD.\" de nastavi ja spremio kokice ;-))))