Svijet
0

Japan: U porodičnom samoubistvu izgorjelo šest osoba

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Policija je otkrila ugljenisana tijela šest osoba, među kojima troje djece, u ostacima izgorjelog automobila u južnom predgrađu Tokija, nesreća koja bi mogla biti porodično samoubistvo, objavila je u subotu japanska štampa.

Tijela muškarca, žene, treće osobe čiji spol nije moguće odrediti i troje djece, pronađeno je u četvrtak navečer u ostacima spaljenog automobila u ulici Yokosuke, izvjestila je štampa.

Vlasnik automobila, 45-godišnji čovjek obavijestio je u petak policiju o nestanku 41-godišnje supruge, njihovo troje djece, kao i roditelja njegove supruge.

"Policija sumnja da je žena zapalila automobil u stanju očaja, što bi moglo biti porodično samoubistvo", navela je štampa.

"Moja supruga je bila zabrinuta zbog velikog duga koji je imala u supermarketu u kojem je radila", rekao je čovjek policiji, a prenio Yomiuri Shimbun.

Policija nije bila dostupna da potvrdi ove informacije.

Jedan očevidac je ispričao da ga je probudila buka prilikom zatvaranja vrata na automobilu u četvrtak oko 23.00 sata, a zatim prije nego se čula eksplozija, vidio je plamen od tri metra koji se dizao iznad automobila, objavio je dnevni list.