Ministarstvo vanjskih poslova
0

Muškarac koji je zapalio djecu u Francuskoj je N. M. iz Zvornika

SRNA
Mjesto tragedije
Mjesto tragedije
Tridesettrogodišnji muškarac porijeklom iz BiH koji se sinoć u francuskom gradu Culozu zapalio u kolima zajedno sa svoje troje djece, porijeklom je iz mjesta Kamenica, opština Zvornik, a njegovi inicijali su N.M, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) BiH.

Iz MVP-a navode da je, prema prvim informacijama Ambasade BiH u Parizu, N.M. jučer ubio i svoju suprugu F.M. u Bourg-en-Bresse, takođe državljanku BiH, rođenu u Snagovu kod Zvornika.

Nakon toga je u Coluzu, 90 kilometara udaljenom od mjesta gdje je ubio suprugu, polio benzinom i zapalio svoj automobil u kome se nalazilo njihovo troje maloljetne djece. 

Dvoje djece je, kao posljedica ovog čina, preminulo, a jedno dijete je uspjelo izaći iz vozila i trenutno se nalazi u bolnici u Lionu i van životne je opasnosti.

"Ambasada BiH u Parizu je obavijestila rodbinu stradalih o ovom tragičnom događaju i u stalnom je kontaktu sa Tužilaštvom", saopšteno je iz MVP-a.

Kako javlja TV1 muškarac je Nesid Mustafić. Njegova supruga zvala se Fadila, a ubijena djeca Ilma (4) i Emrah (6). Iz gorućeg auta spasio se Armin (11).