Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sad ce u Japanu stalno biti zemljotresi...
Nuklearne centrale su sigurne samo sto niko nije mogao predvidjeti da ce se dici talas od 15 metara i poplaviti pumpe za hladjenje. Dosada su samo jos Rusi za,sr,ali zato sto su d,eb,ili testirali izdrzivljost nuklearke u Cernobilu. Da nije tako vec davno bi eksplodirala ona nuklearka u Pakistanu ili mislite da su oni sta bolji od Japanaca. Pa sta ako je ozraceno 40 km u okolini nuklearke. Opet se Japancima isplatilo jer ustvari i nemaju nikakvu alternativu. Osim da uvoze struju pa da im produkti postanu skuplji cime bi bili nekonkurentniji, sto bi dovelo do manje zaposlenosti itd. Ne vjerujem ni da su se vecina tih ljudi oko nuklearke naselili da se bave poljoprivredom, vec da rade u njoj. Sve u svemu ne Vjerujem da bi Japan danas bio tako bogat da nije imao te nuklearke.
Fukushimo mozda da ugase za jedno 100godina a prije garant nemogu 1000%, to sto pricaju da nesto rade to je prica za male bebe. Pogledajte Njemce sta rade gase ih u potpunosti jer sad znaju da nikad nije sigurno kako su govorili svi ti pametni.
Providni su.