Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
mufljuz napisao: > kurdi zive slobodno sirom turske imaju pasose i > normalno prezivljavaju ko i ostalo stanovnistvo Aj, aj aj... Šta nam to reče mufljuze i osta živ.
Kao da ostali arapi nemaju svoju drzavu? Jevreji su trebali traziti zemlju od njemacke a ne da kradu od jadnih palestinaca.
Kurdi se uopšte ne kreću slobodno. Nemaju pravo ni na svoj jezik. Svako slobodno izražavanje Turska najoštrije kažnjava. U Izraelu arapski je uz hebrejski takođe službeni jezik. Kurda najviše ima u Turskoj gdje se nalazi i najveća teritorija na kojem bi trebala biti formirana njihova država, zatim u Iraku, Siriji i omanji dio u Iranu. Ali u Siriji nemaju problema. Sirija je jedina muslimanska država koja je zaista tolerantna bez obzira što režimski mediji iz US of A i EU misle o njoj. Turska to nije. Da ne govorim o Saudijskoj Arabiji i ostalim netolerantnim društvima. Palestinci ne postoje kao etnička grupa. To su Arapi. Kurdi su s druge strane narod! To je razlika! Nemam ništa protiv postojanja nezavisne Palestine pored postojeće (1948. godine obnovljene a ne stvorene) države Izrael. Jevreji su svoju domovinu 1948. obnovili a nisu je na novo stvarali!
povlacenje paralele izmedju kurda i palestinaca je u najmanju ruku neumjesno - kurdi zive slobodno sirom turske imaju pasose i normalno prezivljavaju ko i ostalo stanovnistvo... od kurda nije napravljen koncentracioni logor - s druge strane zajednicko je kurdima i palestincima sigurno to sto su oboje iskoristeni u politickim ciljevima i prepucavanjima - vojno krilo kurda iskoristeno od cije mosada us ratne komande, a palestinci iskoristeni za politicke poene tzv vladara tzv muslimanskih zemalja i to im je jedino zajednicko
@Dupli standar......Kurdistan se zapravo samo u manjem dijelu nalazi u Turskoj najveci dio odnosi se na Iran, takodje kurdistan se prostire u Iraku i Siriji, palestinci su imali nedavno (do 1947) svoju drzavu za razliku od Kurda, koji su manje-vise etnicka skupina poput Roma (znas vec da ni oni nemaju svoju drzavu)
Samo se ti nadaj. Tako govorite i za BiH \"Help baznija\" pa mic po mic, sve ide ka raspadu. A tih 155 pri 8500 je mizeran broj.
paščadurija čifutska
Znaju Rabini i Akademici šta vodi Izrael u propast i nestanak. Znaju iz svetih knjiga i taj dan je sve bliži. Na žalost to jedino u Izraelu neće da znaju cionisti. Ali to je već njihov problem.