|

Izraelske novine Photoshopom izbrisale Angelu Merkel sa fotografije marša u Parizu

Izraelske novine Photoshopom izbrisale Angelu Merkel sa fotografije marša u Parizu
116
Klix.ba
13.1.2015. u 11:36
0
komentara
116

dijeljenja
Konzervativne izraelske novine Hamevaser Photoshopom su izbrisale dvije političarke sa marša solidarnosti koji je održan u Parizu nakon terorističkog napada na Charlie Hebdo. Jedna od njih je najmoćnija žena svijeta Angela Merkel.


Izraelske novine objavile su na naslovnici fotografiju marša, ali na njoj nema Angele Merkel i gradonačelnice Pariza Anne Hidalgo. Na originalnoj fotografiji Merkel je stajala između francuskog predsjednika Francoisa Hollandea i palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa. No, u verziji Hamevasera ona je izbrisana.

Hollande i Abbas, kojeg su pripadnici Hamasa proglasili licemjernim zbog prisustva mitingu, stajali su rame uz rame na njihovoj fotografiji. Tako je i Hidalgo misteriozno nestala, iako je stajala pored predsjednika Evropske komisije Jean-Claudea Junkera.

Foto: AFP Foto: AFP


No, predsjednika Izraela, Benjamina Netanyahua su posebno istakli, mada je ostao na istom mjestu kao i na originalnoj fotografiji.

Ove izraelske novine i ranije su kritikovane zbog brisanja žena sa fotografija.

Blizu 1,6 miliona ljudi izašlo je na ulice Pariza u nedjelju u znak protesta protiv terorističkih napada u kojima je poginulo 17 osoba.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.