CNN
0

VIDEO / Izraelska vojska srušila NLO iznad nuklearke?

FENA
Izraelska vojska izvijestila je kako je oborila "sumnjiv leteći nepoznati objekt", koji je "lebdio" iznad tajnog nuklearnog postrojenja Dimona.

CNN je prenio vijest o incidentu u čitavih 17 sekundi, navodeći kako je nepoznati objekt, odnosno prema njima NLO, oboren u pustinji iznad nuklearne elektrane. Objekt se nalazio unutar zone zabrane leta u Izraelu, a CNN ne navodi ime nuklearne elektrane, koja se inače nalazi pustinji Negev na jugu zemlje.

BBC je prenio kako je oboreni objekt možda bio bespilotni balon. YNet news prenosi nešto određenije informacije o tome kako je izraelski ratni avion F-16 oborio "sumnjiv objekt" koji je zapravo "balon s motorom". Portal Haaertz.com prenosi riječi glasnogovornice izraelske vojske, koja je izjavila kako je "vjerovatno oboren balon".

Na samim službenim stranicama IDF-a (izraelska vojska), stoji kako je u četvrtak oboren sumnjiv objekt u letu pored nuklearke Diamona, koji je predstavljao prijetnju sigurnosti tog objekta i okolnih građevina.

Jedini sličan izvještaj o rušenju balona, dogodio se 27. novembra pored otoka Plum. Izvještaj o balonu koji se "srušio u plamenu" napravio je vladin federalni laboratorij za istraživanje životinjskih bolesti. Međutim, niko zasad nije izvijestio o puštanju balona oko navedenog područja u proteklih nekoliko dana.