Uznemirujući kadrovi
87

Izraelska vojska okupila i skidala Palestince na stadionu, među njima i djeca

B. H.
Screenshot: X.com
Screenshot: X.com
Izraelska vojska okupila je više desetina palestinskih civila na igralištu u sjevernom dijelu Pojasa Gaze nakon što ih je natjerala da skinu odjeću.

U videu koji je podijeljen na društvenim mrežama, vide se palestinski civili, uključujući djecu i starije osobe, kako ih izraelska vojska drži na igralištu nakon što su skinuti do donjeg rublja.

Video također prikazuje cijevi izraelskih tenkova uperene u Palestince u donjem rublju. Sudbina tih Palestinaca nije poznata, budući da se izraelska vojska još nije oglasila o snimku.

Izrael je udario na Pojas Gaze od prekograničnog napada Hamasa 7. oktobra, ubivši najmanje 20.700 Palestinaca, većinom žena i djece, i ranivši 54.536 drugih.

Dana 10. novmebra, glasnogovornik izraelskog ministarstva vanjskih poslova revidirao je službeni broj poginulih u napadima Hamasa 7. oktobra, smanjivši brojku na oko 1.200 ljudi, a od tada Tel Aviv nije dao nikakve dodatne informacije o žrtvama.

Izraelski napad ostavio je Gazu u ruševinama, s polovicom stambenih objekata na obalnom teritoriju oštećenim ili uništenim, a gotovo dva miliona ljudi je raseljeno unutar gusto naseljene enklave usred akutne nestašice hrane i čiste vode.