Svijet
19

Izraelska vojska od jučer izvela napade na 100 lokacija u Pojasu Gaze

Anadolija
Izraelska vojska je saopćila da je od početka vojne operacije „Zaštitna linija“ na Gazu, Hamas ispalio ukupno 2.270 raketa na teritoriju Izraela i da su u tim raketnim napadima ubijena tri civila, prenosi Anadolija.

U saopćenju se navodi da je Hamas u posljednja 24 sata iz Gaze na teritoriju Izraela bacio 98 raketa, od kojih je 70 palo na tlo, dok je 28 neutralizirano izraelskim antiraketnim štitom.

Navedeno je da je od 7. jula do danas iz Gaze na Izrael ispaljeno 2.270 raketa, od kojih je 777 palo na tlo, a 448 neutralizirano antiraketnim štitom "Željezna kupola“.

U saopćenju se također navodi da je izraelska vojska tokom proteklih 24 sata izvela napade na najmanje 100 lokacija u Pojasu Gaze, a od početka napada na ukupno 3.333 lokacije.

"Vojska je uhapsila 150 Palestinaca za koje postoji osnovana sumnja da su umiješani u terorističke aktivnosti“, navodi se u saopćenju izraelske vojske.

Uporedo s tim, izraelska vojska javlja da je od početka operacije "Zaštitna linija“ u Pojas Gaze dozvoljen ulaz za 864 šlepera koji su vozili humanitarnu pomoć.