Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najzanimljivije je to da u 99% slučajeva mediji prikazuju sliku na kojoj NIJE džamija Al-aqsa. Prikazuje slika potpuno druge džamije: http://en.wikipedia.org/wiki/Dome_of_the_Rock Dok je ovo džamija o kojoj se priča: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Al-aqsa-mosque01_cropped.JPG Jedan od razloga zbog čega se to čini je, kako navode lokalci, iskopavanja podzemnih tunela od strane izraelske vlade ISPOD džamije Al-aqsa u navodnoj potrazi za Solomonovim tronom, što dovodi džamiju u izravan rizik da se uruši. Tako da kada do toga eventualno i dođe, ta vijest neće biti plasirana u medijima i uvijek će se prikazivati ova usijana kupola kao džamija Al-aqsa. ŠIRITE OVU VIJEST DALJE !!!
HItlere vrati se !
@istina, hvala na odgovoru, s tobom bi se izgleda i dalo razgovarati. eto samo da te pitam kad vec turci nisu nikog poturcili i nisu silom sirili islam (sto je samo tvoja strana istine po mom skromnom misljenju) sta je onda sa veh.abijama u avganistanu koji se isto tako pozivaju na islam? zabrana televizije, radija, totalna diskriminacija prema zenama, ub.ijanje i progon nevjernika itd... ili je njihov islam drugaciji i prljaviji od tvog islama, ti imas bolja objasnjenja? ili je nas bosnjacki islam najispravniji kad 10 dana prije ramazana prestaju lokati alkohol oni malo bolji vjernici a oni losiji 24h prije pocetka ramazana da sav alkohol ispari da se moze \"cist\" uci u sveti mjesec. isto tako da se cistog srca za bajram mozes oduzeti poslije bajram namaza u prvoj kafani. nemam potrebu mr.zit nikog, pogotovo ne vas (svih religija) vjernike nista manje ni vise nego koliko vi mr.zite kjafire. vjera me nije naucila nicemu, samo empirija kako s vama treba postupati.
pa valjda je plan da se ta dzamija srusi a na tom mjestu sagradi okultni solomonov hram sto ce se vjerovatno i desiti u skoroj buducnosti
Nisu Turci nikog poturcili... u islamu nije dozvoljeno na silu negog tjerat da prihvati vjeru..... Islam je najcisca vjera u svemu. 5 puta klanjanje dnevno = 5 puta pranje dnevno plus fizicko razgibanje prilikom klanjanja sto vodi zdravom tjelu, Ramazanski post, Ciscenje tjela, dijeta, jacanje mentalne stabilnosti, volje i td.. i mnogo toga ima smisla vise nego u bilo kojoj drugoj vjeri... vi sto sve vidite drugacije i lose jer Mrzite iz dna duse kako vas vase vjere i uce... slobodno pitaj za bilo sta za sve ima ljepo objasnjenje...
Palestina-Stranica-http://www.freegaza.org/
@Komunjara Ti definitivno nisi normalan!
Zna se kada je i zašto Aya Sofia prepravljena u džamiju. A kada već spomenu Turke i njihovu netoleranciju onda razmisli o 500 godina njihove vladavine na Balkanu. Da su svaki dan nekog Srbina jal\' Hrvata poturčili, nabili na kolac ili protjerali koliko bi ih danas bilo. Pusti guslanje, guslare, Njegoše i Vuka Draškovića.
@XCleaner, jel isto tako kao sto su Aja Sofiju od crkve pretvorili u dzamiju? sve dok budes vjerovao da je samo tvoja vjera i misljenje ispravno nikad napretka nece ni biti, nikad nece biti Bosne, nikad! ako kazem da je vjerski fanatizam korov drustva, nisam ja rekao nesto protiv muslimana da bih opravdavao srbe ili hrvate. isti ti srbi nisu pod zastavom komunizma u.bijali u srebrenici, nego upravo uz blagoslov svojih vjerskih poglavara. sve je to isto g... samo drugcije upakovano.
..od sipova.
@ komunjara - ti si se našao o moralu da pričaš, titoidu maleni? HAHAHAHAHAHAHAHAHA
Komunjara bravo majstore, napokon neko skroman i pametan. Pusti nek im zivot prodje cekajuci sudnji dan u mrznji a ne da mu djete zavrsi fakultet :(
Komunjaro, nije isto. Halifa Omer je mogao sve sa zemljom sravniti što podsjeća na drugačije kada je ušao u Jerusalem, ali on prošetao gradom u društvu patrijarha. Muslimani u Bosni u vrijeme prošlog rata se nisu svetili za Aladži i Ferhadiju.
pa dobro si rekao, preporucuje a ne zabranjuje sto je potpuno razlicito. druga stvar, oni ovo zabranjuju pouceni iskustvom iz ranijeg perioda. ako mislis da muslimani imaju neku demokratiju otidji ti u iran ili sau arabiju pa sa krstom paradiraj po ulici pa ces vidjet sta ce od tebe ostat. prema tome nema razlike u vjerskom fanatizmu, svi su isti. svi su lafo moralni i srdacni i merhametli al dok se igra onako kako oni sviraju, cim im dirnes u njihov vjersko-politicki sistem odma ides na lomacu, stub srama, ili na kamenovanje. u nasoj drzavi je stanje takvo kakvo jest upravo sto hoce vjersku drzavu skrivenu iza nacionalnih interesa, jedni drugi i treci, a ovi cetvrti gledaju i sute, i ja se pitam dokad?
Zamišljam situaciju da Palestinci njima zabrane pristup Zidu plača. I ne mogu da zamislim...
@komunjara. Da, da... sirom svijeta i u nasoj drzavi se preporucuje da se ne posti mjesec ramazan (doktorima. sportistima) iako ej to privatna stvar, zabranjuju molitve u svetoj dzamiji i neko se nadje da prica o moralnosti i mrznji. sto svi mrze muslimane? a muslimani da budu fini da ne mrze zidove, treba im reci hvala za ovo sto rade sirom svijeta, treba reci hvala politicarima za ovakvo stanje u nasoj drzavi, treba pustiti drugima da gaze sve sto imamo... cccc.. dokad?
@komunjara, haha, jesil to prisluskivao sinoc kad sam ti to staroj govorio? a ja mislio ti na teraviju otisao... pazi sta radis izgubices abdest, kontas :) selam!