Bez bojeve glave
59

Izraelci objavili novi snimak masivne rakete koju je ispalio Iran, govorili o detaljima projektila

V. K.
Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su novi snimak na kojem prikazuju dio iranskog balističkog projektila koji su presrele zračne snage ove zemlje.
Zamjenica glasnogovornika izraelske vojske Masha Michelson detaljnije je govorila o projektilu te je poručila kako je u sebi nosio 400 kilograma eksploziva.

"Ovo što vidite iza mene je sam dio dalekometne iranske balističke rakete koja je u sebi nosila 400 kilograma eksploziva. Iran je u prošlu subotu ispalio više od 120 balističkih raketa koje su gađale baze IDF-a. Spremni smo i za sve buduće prijetnje s kojima se možemo suočiti i nećemo dozvoliti Iranu da ugrožava sigurnost Bliskog istoka kao i naših ljudi", rekla je Michelson.

Inače, glasnogovornik izraelske vojske Daniel Hagari i njegova zamjenica Masha Michelson pozirali su 16. aprila ispred iranske balističke rakete te su medijima govorili o raketi kojom je Iran gađao Izrael.

"Ostaci predstavljaju samo 70 posto cjelokupnog projektila, jer su bojeva glava i drugi dijelovi uništeni tokom presretanja. Očekuje se kako će vojska proučiti ostatke rakete kako bi produbila razumijevanje iranskih oružanih sistema", naveli su predstavnici izraelske vojske.