|

Izrael se priprema za veliki rat

Izrael se priprema za veliki rat
0
S
SRNA
4.1.2011. u 09:45
87
komentara
0

dijeljenja
Izrael se priprema za veliki rat Foto: AP
Izrael se priprema za veliki rat na Bliskom istoku, navodi se u jednoj od procurjelih američkih diplomatskih depeša, koje je objelodanila internet stranica WikiLeaks, a prenio norveški list Aftenposten.
U dokumentu, koji je datiran na novembar 2009. godine, navodi se da je načelnik Generalštaba izraelske vojske Gabi Ashkenazi članovima jedne američke delegacije rekao da iranske rakete velikog dometa "predstavljaju ozbiljnu opasnost po Izrael", ali da neposrednija opasnost potiče od radikalnih islamističkih organizacija Hezbolah i Hamas koje, kako je naveo, primaju novac i oružje od Teherana.

U depeši se navodi i ocjena generala Ashkenazija da će se naredni rat na Bliskom istoku voditi u Libanu i u Pojasu Gaze.

Izrael je juče od ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva zatražio da odgodi laniranu posjetu toj zemlji zato što su zaposleni u izraelskom Ministarstvu inostranih poslova stupili u štrajk.

Zaposleni u izraelskim ambasadama traže retroaktivno povećanje plata za više mjeseci i odnedavno odbijaju da izraelskim političarima pomažu u koordinisanju diplomatskih posjeta.

Visoki zvaničnik izraelskog MIP-a rekao je da zbog te situacije predsjedniku Medvedevu ne bi bio priređen adekvatan doček i da je ruska strana pristala da odgodi posjetu.
Prijavi grešku


Komentari (87)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...