Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najjace oruzje cionista je MMF
Ti si cionist, vec 20 godina zivis od MMF-ovog novca :)))))
Izrael nije postojao 1917. godine. Daj stavite nekoga ko poznaje historiju da piše članak. Cionistički pokret se prvi put sastao 1897. godine u Bazelu pod vodstvo Theodora Herzla. i tada je i zvanično formulirana ideja naseljavanja Palestine. Balfourska deklaracija je potpisana 1917. godine i u njoj se Britanija obavezuje da će Jevrejima pomoći da stvore zemlju u Palestini. Godine 1948. Izrael proglašava nezavisnost. Prije toga je bilo sukoba između Jevreja i Palestinaca. Jevreji (Irgun, Stern, pa čaki Haganah - pretača današnjeg IDF-a - prve dvije su i zvanično proglašene terorističkim organizacijama)) su čak i pribjegavali terorizmu protiv Britanaca, poput bombaškog napada na King David hotel, koji je bio sjedište Britanske vojne uprave.
@oerlion, pročitaj Bibliju ili Toru pa ćeš znati. U biti zbog mitskog vjerovanja da njima pripada ta zemlja jer je prije par hiljada godina tu postojalo Kraljevstvo Izraelita i da je tu zemlju njima obećao Bog (heb. Hashem) kao izabranom narodu. Uopće nije važno vjeruješ li ti meni. Ovaj gore post je historija koju predaju sve škole u svijetu, uključujući izraelske.
@oerlikon i prije nego što počneš valjati svakakve gluposti, educiraj se o tematici o kojoj bi da pišeš. Ovako ispadaš smiješan. Očigledno je da o Izraelu i Palestinsko-Izraelskom sukobu ne znaš gotovo ništa osim onoga što vidiš na večernjem dnevniku. A zbog tog "getoiziranja Šiptara" danas Kosovo i jeste nezavisna država. Zbog gluposti vaših lidera, precjenjivanja sebe i podcjenjivana sobom ste zijanili sve ratove 1990tih. Da ste bili pametni, Kosovo bi danas i dalje bilo dio Srbije. Ovako ste ga zijanili vjerojatno na dugo, dugo vremena, ako ne zastalno.
čitaj "nacističkog logora"..
Cekajuci novog Salahuddina.. a docekati cemo ako Bog da.
Ka d su baje nek izgrade par naselja u BiH sa zgradama i dobrim stanovima onako jedno 100.000 stanova, sa plaćenim režijama 10 godina unaprijed, gdje bismo smjestili jedno 500.000 ljudi, garant bi bili najomiljenija država kod nas.
Izrael je, takav kakav je, mitska Atlatida za cijeli taj talibanski mrak u sred koga isijava kao dijamant u blatu. Jedina demokratija na Bliskom istoku. Sloboda izražavanja i sloboda medija. Zabrana vjerske diskriminacije (hrišćani i muslimani mogu glasati, biti birani, držati javne i vojne funkcije). Žene slobodne. U Izraelu živi oko milion i po Arapa, što će reći da je 20% izraelskih državljana arapskog porijekla. Oni u njemu uživaju apsolutno sva prava koja i Jevreji. Tačnije, Arapi u Izraelu uživaju građanska prava i lične slobode kakve ne postoje nigdje u čitavom arapskom svijetu. Drugim riječima, najslobodniji Arapi žive u Izraelu.
Istina često može biti bolna kada ne želite da je čujete ali ćete je svejedno čuti. A istina je da su Jevreji čovječanstvu doprinijeli više od bilo koje grupe ljudi. Daleko više nego muslimani. Neopisivo više nego muslimani. Riječ je o dva potpuno različita svijeta, zapravo. Jevreji su dobili nesrazmjeran broj Nobelovih nagrada, i to onih pravih a ne one seratorske za mir, jer se nalaze u vrhu nauke, medicine, tehnologije … samo recite. Gdje god postoji napredak u ovom svijetu često ćete iza njega otkriti nekog Jevrejina. Izrael je danas svjetski tehnološki lider, usamljen na Bliskom istoku kao dijamant u blatu. U poređenju sa Jevrejima muslimani su prolazni jahači na planeti Zemlji. I to uprkos tome što svoje bogatstvo doslovno kopaju iz zemlje. Da nije tako, ništa ne bi imali. To je prejadno i nije ni čudo što tako lako padaju u džandrljivu dječiju histeriju. Mora da imaju jako bijednu sliku o sebi, i ko za to može da ih krivi? Ali, oni su jedini koji bi tim povodom nešto mogli da preduzmu. Mogli bi odlučiti da se dovukljaju u 21. vek i ostave sav taj smetljarski prtljag za sobom a mogu i da nastave da se ponižavaju i degradiraju s histeričnom mržnjom prema Jevrejima a mi ćemo nastaviti da ih zbog toga smatramo sramotom za čovječanstvo.
Griješiš, nemaju se muslimani čime dičiti. Sve je bruka i sramota od postanka religije pa do danas.
čifutima ne treba ništa vjerovati, to su največi ovosvjetski lažovi poslije četnika.
Evo i kod nas planiraju 10godina da počnu da hvataju krupne ribe ali ipak samo planiraju.
šta li se krije između redova ? Čuj ćifuti prave arapski grad ?!