Svijet
0

Izrael bombardovao dva objekta u pojasu Gaze

SRNA
Foto: AFP
Foto: AFP
Izraelska vojna avijacija bombardovala je tokom noći dva objekta u pojasu Gaze, saopštio je portparol izraelske vojske.

"Ovi napadi su bili usmereni protiv ciljeva koji su služili kao centar terorističkih aktivnosti, a izvršen su kao odgovor na raketiranje koje je tokom vikenda uslijedilo iz pojasa Gaze ka Izraelu", dodao je portparol ne iznoseći više detalja.

Portparol je napomenuo da Izrael smatra da je Hamas jedini odgovoran za ova raketiranja iako Hamas nije preuzeo odgovornost.

Krajem 2008. godine Izrael je pokrenu ofanzivu u pojasu Gaze, koji je pod kontrolom islamskog pokreta Hamas, s ciljem da zaustavi raketiranje i napade na svoju teritoriju.

Od tada raketni napadi na Izrael su smanjeni, ali je ipak u 2010. godini ispaljeno 235 raketa i projektila, saopštila je izraelska vojska.

Članovi izraelske vlade, među kojima Silva Shalom, zamjenik premijera upozorili su juče da će pokrenuti novu ofanzivu ukoliko se nastavi raketiranje iz pojasa Gaze ka južnom dijelu Izraela.

Tri osobe, među kojima dvojica tajlandskih poljoprivrednih radnika u jednom izraelskom selu, povrijeđene su u subotu u raketiranju za koje je odgovornost preuzela  grupa Brigade Al Kods, oružani ogranak radikalne organizacije Islamski džihad.