Mnogi povrijeđeni
60

Iz ruskog zarobljeništva oslobođeno 107 ukrajinskih vojnika, među njima 74 branitelja Azovstala

F. H.
Foto: Twitter / Screenshoot
Foto: Twitter / Screenshoot
Andri Jermak, šef ureda predsjednika Ukrajine, saopćio je kako je 107 ukrajinskih vojnika oslobođeno iz ruskog zarobljeništva, uključujući 74 branitelja Azovstala u Mariupolju.

"Vratili smo kući mnogo vojnika koji su ozlijeđeni u borbama. Konkretno, uspjeli smo razmijeniti neke teško ozlijeđene i prikovane za krevet vojnike iz Mariupolja, iz Azovstala, vojnike s ranama od gelera u rukama i nogama i prostrijelnim ranama na raznim dijelovima tijela", kazao je Jermak.

Dodao je da ima vojnika sa amputiranim udovima i s teškim opeklinama koji ne mogu osjetiti pola lica ili su im rane inficirane.

"Tu je i vojnik koji je ozlijeđen od posljedica eksplozije u zarobljeničkom logoru Olenivka. Puno je naših momaka ozlijeđeno još u martu, država će učiniti sve da pomogne svakome od njih,” rekao je Jermak.

Jermak je precizirao da su ukrajinske vlasti uspjele osigurati oslobađanje šest oficira te 101 vojnika. Riječ je o pripadnicima Oružanih snaga Ukrajine, Ukrajinske mornarice, Snaga teritorijalne obrane Ukrajine, Državne službe za vanredna stanja Ukrajine, Nacionalne policije Ukrajine, Državne službe za specijalni transport Ukrajine i Nacionalne garde Ukrajine,

Među oslobođenim su i vojnici koji su volonterski u helikopterima letjeli u Marijupolj kako bi pomagali braniteljima.