Tvrdi Michael Wolff
81

Ivanka Trump sa suprugom dogovorila da se kandiduje za predsjednicu Amerike

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Prema knjizi koju će objaviti The Guardian, Ivanka Trump i njen suprug Jared Kushner dogovorili su se, kada su došli u Washington, da će Ivanka postati prva predsjednica Amerike ako se za to ukaže prilika.

Knjiga "Fire and Fury: Inside the Trump White House" Michaela Wolffa temelji se na više od 200 intervjua s predsjednikom i istaknutim osobama unutar i izvan administracije. Između ostalog, uključuje dogovor između Trumpove starije kćerke i njenog supruga.

"Njih dvoje su napravili ozbiljan dogovor – ako se nekada u budućnosti ukaže prilika, Ivanka će se kandidovati za predsjednicu", navodi se u priči objavljenoj u njujorškom časopisu prilagođenoj Wolffovoj knjizi, bez otkrivanja izvora.

"Prva predsjednica ne bi bila Hillary Clinton, to bi bila Ivanka Trump", šalila se navodno Ivanka.

U knjizi je opisan i odnos između Stevea Bannona i Ivanke i njenog supruga. Inače, Bannon je Ivanki dao nadimak Javanka.

"Glava svih loših odluka bila je Javanka", kazao je Bannon za Vanity Fair u decembru.

Trump je u srijedu kazao da Bannon više nema nikakve veze s njim i njegovom funkcijom.

"Kada je dobio otkaz, nije izgubio samo posao, izgubio je pamet", poručio je Trump.

O potencijalnoj političkoj budućnosti Ivanke Trump u svojoj knjizi "Raising Trump" pisala je i njena majka Ivana koja je navela da bi se Ivanka mogla kandidovati za 15 godina.

"Ko zna, možda jednog dana ona bude prva žena i židovka Potus", napisala je Ivana.

Bijela kuća je žestoko reagovala na navode u Wolffovoj knjizi.

"Ova knjiga je ispunjena lažnim i obmanjujućim navodima pojedinaca koji nemaju ni pristup niti utjecaj u Bijeloj kući. Učestvovanje u knjizi koja se može okarakterisati samo kao tabloidno smeće je očajan pokušaj pojedinaca da budu bitni", kazala je Sarah Sanders.