Rat riječima
26

Trumpova bivša supruga naljutila Melaniju riječima: "Ja sam prava prva dama"

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Prva supruga Donalda Trumpa i prva dama SAD-a započele su rat riječima, u kojem je Melania Trump optužila Ivanu Trump da traži pažnju.

Nakon što se Ivana tokom TV intervjua našalila da je ona prava prva dama, Melania je kazala da pokušava privući pažnju i da pravi buku.

"Imam direktan broj za Bijelu kuću, ali ja ga neću upotrijebiti jer je Melania tamo, a ne želim izazvati ljubomoru ili nešto slično. Ja sam prva Trumpova žena, ja sam prva dama. Mislim da joj je užasno u Washingtonu, ali bolje da je njoj loše, nego meni. Ja bih mrzila Washington", kazala je Ivana za Good Morning America na ABC-u.

Melanija joj je odgovorila preko svoje šefice komunikacija Stephanie Grisham.

"Gospođa Trump je od Bijele kuće napravila dom za Barrona i predsjednika. Voli živjeti u Washingtonu i počašćena je ulogom prve dame SAD-a. Planira iskoristiti svoju ulogu kako bi pomogla djeci, a ne kako bi prodavala knjige. Tvrdnje bivše supruge nisu tačne. Nažalost, ovo je samo traženje pažnje i dizanje buke", kazala je Grisham.

U drugom intervjuu Ivana nije krila da ne voli ni Marlu Maples, drugu Trumpovu suprugu s kojom je vezu počeo dok je još bio u braku s Ivanom.

"Ne pričam o njoj. Ona je starleta, nije postigla ništa u svom životu", kazala je Ivana.

Američka poduzetnica češkog porijekla promoviše svoju novu knjigu "Raising Trump" u kojoj piše o udaji za Donald Trumpa i odgajanju troje djece Donalda Jr., Ivanke i Erica. Ivana se za Trumpa udala 1977. godine, a razveli su se 15 godina kasnije nakon glasina da je Trump u vezi s američkom glumicom Marlom Maples.

Maples je 1993. godine s Trumpom dobila kćerku Tiffany, a dva mjeseca kasnije su se vjenčali.

Trump je Melaniju upoznao 1998. godine dok su on i njegova supruga živjeli odvojeno. Marla i Donald su se razveli 1999., a Melanijom se oženio 2005. godine.