{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Italijanska policija objavila snimak rituala pristupanja mafiji

19.11.2014. u 11:49
7
13
Italijanska policija objavila snimak rituala pristupanja mafiji
7
 
Italijanska policija je objavila snimak na kojem se vidi ritual pristupanja mafiji, odnosno jednoj od mafijaških grupa u toj zemlji. Članovi i budući članovi mafijaške grupe Ndrangheta snimljeni su u sjevernoj Italiji.
Ovo je jedan od rijetkih snimaka zahvaljujući kojem se ima uvid u tajni svijet mafijaških organizacija u italiji. Na njemu se novi članovi zaklinju na vjernost mafijaškoj organizaciji.

Policija u Milanu je snimak objavila u utorak, ali nisu dali nikakvo objašnjenje o tome kako je on nastao, odnosno ko ga je snimio i na koji način. Poznato je samo da je snimak nastao u seoskoj kući u mjestu Castello di Brianza u sjevernoj Italiji.

Associated Press je javio da je jedan od onih koji su pristupili mafiji ovim ritualom 17-godišnjak.

U obredu inicijacije sa videa muškarci stoje u polukrugu, pognutih glava, i izgovaraju sljedeće riječi:

"U ovoj svetoj večeri, u tišini noći, pod svjetlom zvijezda i pod sjajem mjeseca, ja stvaram ovaj sveti lanac. U ime Garibaldija, Mazzinija i Lamormora, riječima poniznosti ja stvaram ovo sveto društvo", govore muškarci na videu.

Jedan od najinteresantnijih dijelova je onaj na kojem regrut obećava da će uvijek imati jedan metak za sebe u cijevi, što znači da će počiniti samoubistvo ukoliko osramoti "porodicu".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: