{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Italija želi kontrolirati finansiranje gradnje džamija

F
5.1.2007. u 17:45
0
0
Italija želi kontrolirati finansiranje gradnje džamija
0
Italija želi kontrolirati finansiranje gradnje džamija
Italija će kontrolirati pristizanje novca iz inostranstvu za izgradnju džamija, najavio je ministar unutarnjih poslova Giuliano Amato, piše u petak Corriere della Sera.
"Nije prihvatljivo širenje džamija novcem koji stiže iz inozemstva", rekao je Amato i naglasio da "želi znati ko šta finansira". On najavljuje i veću kontrolu "nad islamskim školama koje treba da poštuju standard kvaliteta prije svega nastavnika".

Amato najavljuje osnivanje fondacije "za finansiranje vjerskih i civilnih djela", kako bi se moglo kontrolirati ko šalje novac i u koju namjenu za djelovanje islamskih zajednica u Italiji.

Talijanska istraga je više puta utvrdila a u prošloj godini je bilo 228 prijava o mogućim terorističkim napadima i o tome da se u džamijama nalaze osobe koje potpomažu terorizam.

Pod optužbom pomaganja teroristima ili okupljanja budućih terorista iz Italije je izbačeno 20 osoba, među njima i imam u Torinu.

Međunarodni terorizam je "prijetnja koja i dalje postoji, ali mi možemo stvari držati pod kontrolom. Rad tajne službe je omogućio sprečavanje atentata u Italiji", kazao je Amato.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: