Svijet
6

Italija: U Jadranskom moru pronađeno tijelo muškarca

SRNA
Foto: EPA
Foto: EPA
Italijanske vlasti istražuju da li je tijelo pronađeno u Jadranskom moru povezano sa slučajem nestalog američkog pilota, saopštila je policija.

"Trenutno imamo samo pretpostavke", rekao je šef karabinjera Salvino Makli, dodajući da će biti potrebni dani da tijelo bude identifikovano.

Prema dosadašnjim analizama, tijelo pronađeno ovog vikenda bilo je u vodi dugo vremena. Američki pilot Halex Hale (24) nestao je 2. jula u blizini Venecije na sjeveru Italije, u području kanala čija se voda ulijeva u Jadransko more.

Italijanski zvaničnici ranije su rekli da je Hale u pijanom stanju pao u jedan od kanala, što je otac mladića odbacio kao neistinu. Hale, koji je bio raspoređen u bazi Aviano, sjeverno od Venecije, ostavio je iza sebe mobilni telefon, automobil i novčanik.

Italijanske vlasti, koje imaju jurisdikciju u ovom slučaju jer je Hejl nestao van teritorije baze, prekinuli su proteklog vikenda potragu sa roniocima i psima.

Makli je rekao da se istraga nastavlja. Hale je bio u vazdušnim snagama SAD šest godina, a u Avianu od februara 2015. godine. Služio je i u Afganistanu.