Svijet
0

Italija: Autobus s putnicima iz Hrvatske sletio s ceste, jedna osoba poginula

Klix.ba
Autobus hrvatske turističke agencije Alga Travel iz Zagreba, koji je bio na putu iz Zagreba prema Rimu, doživio je tešku saobraćajnu nesreću u noći na četvrtak na autocesti Bologna-Ferrara u kojoj je, poginula jedna osoba, potvrdilo je za hrvatsko ministarstvo vanjskih i evropskih poslova.

U nesreći je poginuo 27-godišnji M.G iz Zagreba, dok je 14 osoba povrijeđeno, među kojima su i dvije teško povrijeđene osobe za čije se živote bore ljekari.

Nesreća se dogodila noćas oko 03:15 sati na 30 kilometara od Bologne prema Ferrari, a u autobusu je, prema neslužbenim informacijama, bilo 76 osoba.

Hrvatski generalni konzulat u Milanu kontaktirao je prometnu policiju grada Bologne koja je potvrdila da se dogodila teška saobraćajna nesreća, da su ekipe talijanske policije, vatrogasaca i hitne pomoći došle na mjesto nesreće te da su svi putnici prevezeni u bolnice u Bologni, Ferrari i Imoli.

Konzulat je u stalnom kontaktu spolicijom u Bologni koja priprema službeni policijski izvještaj, kao i s bolnicom u Bologni gdje se nalaze dvije osobe s teškim povredama. Čeka se izvještaj bolnice o identitetu osoba te o njihovom stanju.

Prema neslužbenim informacijama policije, autobus je iz nepoznatih razloga skrenuo s puta i prevrnuo se na livadi pored ceste.

Kontaktiran je i direktor putničke agencije Alga Travel koji je na putu prema Bologni s dva autobusa kojima će se putnici kojima nije potrebno bolničko liječenje vratiti u Hrvatsku.