Crna hronika
33

Bosanski Brod: Autobus izletio s ceste, jedna osoba poginula, devet povrijeđenih

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Jedna osoba je poginula, a devet ih je povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko 4:40 sati dogodila na magistralnom putu Derventa - Bosanski Brod, potvrdila je za Klix.ba glasnogovornica CJB Doboj Ljerka Stanimirović.

Kako smo saznali, autobus marke Volvo, vlasništvo hrvatske firme Panorama bus iz Zagreba, izletio je sa ceste u mjestu Novo Selo kod Bosanskog Broda, te se prevrnuo na bok u kanalu uz svoju saobraćajnu traku.

"Autobus je saobraćao na relaciji Neum - Vinkovci, te je u mjestu Novo Selo izletio s ceste. Smrtno je stradao putnik A. M. (1936) iz Gruda, a devet osoba je povrijeđeno. Autobusom je upravljao I. Ć.", kazala je Stanimirović za naš portal.

Prema njenim riječima, u autobusu su bili 14 putnika i dva vozača.

Dodala je kako su svi povrijeđeni nakon pružene prve pomoći u Domu zdravlja Bosanski Brod prebačeni u bolnicu u Slavonskom Brodu (Hrvatska), kao i da su u izvlačenju stradalih učestvovali policajci.

U bolnici u Slavonskom Brodu su nam potvrdili da je više pacijenata zbrinuto u toj bolnici. Tijelo smrtno stradalog A. M. prevezeno je u prosekturu dobojske bolnice.