|

Istražitelj: Uskoro ćemo saopćiti ko je osumnjičen za smrt Yassera Arafata

Istražitelj: Uskoro ćemo saopćiti ko je osumnjičen za smrt Yassera Arafata
0
Klix.ba
3.12.2013. u 13:37
13
komentara
0

dijeljenja
Istražitelj: Uskoro ćemo saopćiti ko je osumnjičen za smrt Yassera Arafata
Palestinski istražitelj je u utorak izjavio kako će ubrzo imenovati ljude za koje vjeruje da su povezani sa smrću palestinskog vođe Yassera Arafata, i to gotovo deset godina nakon što je počeo potragu za osumnjičenima.
Arafat, gerilski vođa, koji je postao prvi predsjednik Palestine, umro je 2004. godine nakon iznenadne bolesti. Bolest za koju se tada nije moglo utvrditi šta ju je uzrokovalo i o čemu se radi, pogodila je Arafata dok je bio u Ramali, na Zapadnoj obali, pod okupacijom Izraela.

Mnogi Palestinci već godinama vjeruju u to kako je Izrael kriv za Arafatovu smrt, dok s druge strane dolazi negiranje takve tvrdnje. Međutim, istražni tim Palestinske samouprave, koji predvodi Tawfiq Tirawi, tek treba iznijeti dokaze za bilo kakvu optužbu.

Tirawi je danas izjavio na palestinskoj televiziji kako obećava da će sljedeća konferencija za medije biti posljednja i da će na njoj iznijeti informacije o onima koji su počinili ubistvo, pripremali ga i učestvovali u uroti.

"Ulazimo u posljednjih 15 minuta istrage", slikovito je opisao vođa istražiteljskog tima.

Na zahtjev televizijske mreže Al Jazeera i Arafatove supruge nedavno su obavljena testiranja u kojima je utvrđeno da je Arafat možda otrovan polonijem, jer je na njegovoj odjeći i na njegovim posmrtnim ostacima pronađena veća količina ovog hemijskog elementa.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...