Svijet
8

Istraga pokazala: Muškarca ubila struja dok je punio iPhone za vrijeme kupanja

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Muškarac je preminuo od posljedica udara električne energije, a koji se desio prilikom punjenja telefona za vrijeme kupanja, prenosi britanski The Guardian.

Smrt 32-godišnjeg Richarda Bulla desila se prilikom slučajnog pada njegovog iPhonea u vodu, a koji je bio povezan sa punjačem uključenim u struju. Slučaj će biti saopćen kompaniji Apple kako bi obavijestili proizvođača o opasnostima njegovog proizvoda.

"Ovi uređaji se čine bezopasnim, ali mogu biti štetni ukoliko dođu u kontakt sa vodom. Na njima bi se trebalo nalaziti upozorenje", rekao je ljekar Sean Cummings. Iako se nesreća desila još u decembru prošle godine, tek je sada zvanično rekonstruisan tok događaja koji je doveo do smrti.

Bulla je u kadi pronašla njegova supruga Tanya. Richard se spremao na sastanak sa ocem Anthonyjem kada se neobična nesreća dogodila.

Savjetnik pri javnom zdravstvu Sheila Merrill kazala je za BBC da su ovakve nesreće rijetke, ali da ljudi moraju biti svjesni opasnosti koje elektirčni uređaji sa sobom nose ukoliko se upotrebljavaju u kupatilu ili blizu vode.