Svijet
174

Istanbul: U napadu u noćnom klubu ubijeno 39 osoba, napadači i dalje u bjekstvu

Klix.ba
(Foto: EPA)
U napadu u noćnom klubu Reina u Istanbulu ubijeno je najmanje 39 osoba, uključujući 16 stranih državljana, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Turske Suleyman Soylu. Do sada je identificriana 21 osoba.

Ministar je kazao da je povrijeđeno 69 osoba, a da policija još uvijek traga za napadačima koji su upali u klub oko 1.30 sati po lokalnom vremenu.

"Četiri osobe su u kritičnom stanju, a jednoj se bore za život. Potraga za teroristom još traje, nadam se da će ubrzo biti uhvaćeni", kazao jeSoylu.

Guverner Istanbula Vasip Sahin je kazao da je među poginulima i jedan policajac. CNN Turk je izvijestio da je napad izvršila jedna osoba koja je bila odjevena u odijelo Djeda Mraza. BBC-jeva novinarka Selin Girit koja se nalazi u Istanbulu tvrdi da su u napadu učestvovale dvije osobe.

"Terorista je divljački i brutalno otvorio vatru na nevine ljude koji su došli u klub da proslave Novu godinu", kazao je Sahin.

U trenutku napada u klubu je bilo oko 700 osoba , a neke od njih su u trenutku skočile u vodu kako bi si spasile život. Novinska agencija Dogan je izvijestila da svjedoci tvrdi da je napadač govorio arapski jezik.

Odgovornost za napad još uvijek niko nije preuzeo.