{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Islamska zajednica Sidneya: Ne želimo tijelo šeika Harona, bacite ga u more

19.12.2014. u 16:34
169
153
Islamska zajednica Sidneya: Ne želimo tijelo šeika Harona, bacite ga u more
169
Islamska zajednica Sidneya: Ne želimo tijelo šeika Harona, bacite ga u more
Direktor pogrebnog islamskog društva Sidneya Amin Sayed kazao je kako niti jedno islamsko pogrebno društvo neće prihvatiti tijelo napadača i ekstremiste Mana Harona Monisa navodeći kako je vlastima najbolje da ga bace u more.
Tijelo šeika Monisa još se nalazi u mrtvačnici i trebalo bi biti sahranjeno prije Božića. Ukoliko njegove partnerice ne budu tražile tijelo, sahranit će ga Odjel za zdravstvo Sidneya.

"Ne želimo da znamo za njegovo tijelo, ne poznajemo ga i niko neće ići na njegovu sahranu. Niti jedno islamsko društvo neće prihvatiti njegovo tijelo. Mogu ga baviti u more", rekao je Sayed.

Monis će biti tajno sahranjen na neoznačenom groblju, a niko od imama neće doći na taj događaj.

"Svako ko povrijedi Australce nije dobrodošao i ne želimo ga", dodao je Sayed.

Prema zahtjevu policije na Monisovom tijelu će biti izvršena obdukcija.

"Lokalni zdravstveni uredi odgovorni su za obavljanje i plaćanje sahrane u njihovim mjestima. S obzirom na to da je smrt nastupila na javnom mjestu i van zdravstvene institucije, policija je odlučila da troškove snosi troškove sahrane i lokalni zdravstveni ured će ih platiti i pobrinuti se za to", rekao glasnogovornik Ureda za zdravstvo Sidneya.

Podsjetimo, šeik Haron držao je uposlenike i mušterije kafića Lindt kao taoce 17 sati i pritom prijetio policiji i vlastima da će aktivirati bombe koje je navodno sakrio u kafiću i poslovnoj četvrti u kojoj se kafić nalazio. Prilikom upada policije i pucnjave poginule su dvije osobe, a tri su teško povrijeđene. Napadač Haron je ubijen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: