{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Islamisti se infiltrirali u Laburističku stranku

F
28.2.2010. u 19:21
0
5
Islamisti se infiltrirali u Laburističku stranku
0
Islamisti se infiltrirali u Laburističku stranku
Londonski Sunday Telegraph prenosi izjavu laburističkog ministra za okoliš Jima Fitzpatricka da se u njegovu stranku infiltrirala fundamentalistička muslimanska grupa čiji je cilj stvoriti "islamski socijalni i politički poredak "u Britaniji.
Islamski forum Evrope (IFE) – koji zastupa džihad i šerijatski zakon i želi uvesti islamsku državu u Britaniji i Evropi – postavio je svoje simpatizere na političke pozicije i sada tvrdi da ima utjecaj na politiku u Britaniji.

Ministar Fitzpatrick kaže da je IFE postao neka vrsta tajne stranke unutar Laburističke stranke, i nekih drugih stranaka, te da je odgovoran za neočekivanu pobjedu 2005. londonskog zastupnika Georgea Gallowaya – inače poznatoga protivnika iračkog rata.

Ova organizacija, kaže on, nastoji da njeni simpatizeri budu izabrani na važne pozicije, bilo u vladi ili na lokalnoj razini, kako bi preko njih širila svoj utjecaj.

Telegraph navodi da je najveći politički uspjeh IFE-a preuzimanje značajne kontrole nad siromašnom i prenaseljenom londonskom općinom Tower Hamlets, gdje su njezini ljudi na vodećim položajima. Kako ta općina ima 15.000 zaposlenih i budžet od milijardu i sto miliona funti, ovo nije mali uspjeh, konstatira list.

U uredničkom komentaru Telegrapha kaže se da se ova "tajna agenda" mora uzeti ozbiljno, te da još nije kasno da se islamski fundamentalisti spriječe u daljnjem napredovanju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: