"Thunderstruck" svira noću
22
Iranski nuklearni program napadnut AC/DC virusom
Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hehe, nama i ne trebaju ti virus, imamo mi microsoft, facebook, ma svi nas spijuniraju, od policije, preko telekoma, preko televizija. Najsigurniji si kada odes u prirodu i nemas nikakvu tehnologiju sa sobom, tada si siguran. Mobitel ti dodje kao GPS, telekom zna gdje si, nije onaj djaba trazio da mu lociraju sina. Niko vise nije siguran, svi su pod nadzorom VELIKOG OKA. Pogledajte znak od EU, VELIKO OKO.
Zamisli da ti uleti virus i zapjeva od Kemala malovcica :Tek tek....tek ti je 16 godina...tek tek xD
Ne radi se o par godina unaza]ivanja zbog čišćenja od virusa, već je to najmanje par godina unazađivanja njihovog nuklearnog projekta zbog toga što im je stuxnet doslovno poderao nekoliko stotina centrifuga koje su se počele prebrzo okretati čime su se raspadale, a što je izazvao stuxnet. Treba nadoknaditi te centrifuge, napraviti nove, postavti ih i centrirati, i krenuti ispočetka sa tim dijelom nuklearnog projekta.
Sirom Bosne ZA DOM SPR.EM.NA straža, crno.košu.ljaša Kralj.evica Bl.aža. Ja.s.eno.va.c i Gra.diš.ka Stara, to je kuca Maksovih m.e.sa.ra. Kroz Sarajv\'o kamioni žure, voze crnce Fran.cetica Ju.re. Zapad Bosne, peti korpus sine, casno pamti oluju Go.to.vine. U Capljini, kl.ao.n.ica bila, puno Sr.b.a Neretva nosila. Oj Neretvo teci niza stranu, nosi Sr.be plavome Jadranu. \'ko je mogo zamisliti lani, da ce Baj.ram slavit partizani. Palce Ratko, place Rašo iz tamnoga Haga, Slobo Slobo nema nista od Bosne i Karlobaga. Tko je reko, j.e*o li ga ca.ca, da se H.O.S nikada ne vraca. Pav.el.icu, ti si naša straža, uzmi komunjaru Covu, a vrati nam Blaža. Moli ti se Bože, naša savijest cista, cuvaj Hrva.tsku i Bos.nu od s.r.ba i komunista. Ne bojimo se n.o.ž.a, ne bojimo se ž.i.c.e Osveta ce biti, radi Sre.bre.nice Sjajna zvijezdo iznad Trebevica, pozdravi nam A.n.tu Pav.eli.ca.
Maštajte, što ste se umislili hahaha
mislim, sve sam ovo govorio za stuxnet, a konkretno ovo za ac/dc mi lici na patku...il cak i labuda :D
AC/DC = Anti Christ / Devil\'s Child
See me ride out of the sunset On your color TV screen Out for all that I can get If you know what I mean Women to the left of me And women to the right Ain\'t got no gun Ain\'t got no knife But don\'t you start no fight \'Cause I\'m T.N.T. I\'m dynamite T.N.T. and I\'ll win the fight T.N.T. I\'m a power load T.N.T. watch me explode I\'m dirty, mean and mighty unclean I\'m a wanted man Public enemy number one Understand So lock up your daughter Lock up your wife Lock up your back door And run for your life The man is back in town Don\'t you mess me \'round T.N.T. Oi, oi, oi T.N.T. Oi, oi, oi T.N.T. Oi, oi, oi T.N.T. Oi, oi, oi T.N.T. Oi I\'m dynamite (oi, oi) T.N.T. Oi, And I\'ll win the fight, T.N.T. I\'m a power load T.N.T. Watch me explode!
Slazem se potpuno. 90% ako ne i vise je ljudski faktor. Mozda licno ocekujem da takvo postrojenje bude puno sigurnije, ali eto. A mozda je sve ovo laz. Da ispadne da nisu sigurni i to.
s7-400 vecinom za plc moguce tds jos i vjerovatno wincc sve siemens
Virusi, barem ovaj prvi, je dosao sa opremom od proizvodaca tj. Siemensa, a neko je to proizvodacu podmetnuo u software.
koriste sistem koji su uvezli sa zapada,tacnije od njemacke firme \'\'simens\'\'.....iranci su glupi i naivni ako misle da ih ameri nece napasti!samo ce ih ameri poravnati sa zemljom,bice im gore od iraka i libiije.to je amerima cilj da ih unazade jedno 10-15 godina!!!
pa neka postrojenja su striktnija, neka su manje striktna. kao sto vjerovatno znas i sam, na papiru je sve to lijepo i bajno. u stvarnosti je nesto drugacije. imas hitnu intervenciju, nesto se mora srediti, daj konekciju, popravljaj... u tom slucaju lokalni inzinjeri prave \"zaobilaznice\", jer bi inace problem bio preskup, glede vremena potrosenog... jos stalno se dodaju novi sistemi na liniju, sto znaci nove instalacije, tako da je neminovno da se koristi \"strani\" laptop dok se to sve ne ustima i testira... po kini skoro svaki operator ima svoj USB stick sa SIM karticom... uglavnom je ljudski faktor, ali i u najsigurnijiom postrojenjima se da naci \"rupa\" - i to kroz working practice
@vould kloz ko ce sviju ti nas spijunirat? ccc
Ma to muziku puštali kad su iftarili. Kakvi virusi i zajeb.ancije. Onda ni jedna atomska elektrana nebi bila sigurna u svijetu.
Postavlja se pitanje koji .urac od sistema koriste ti iranci pa ih svako malo neko zarazi.
čife postaju šizofrene, Iran pa Iran, a jest im trn u oku. Iranci samo govore ono što misle, a nikome zla ne misle, samo hoće pravdu. Samo što kamate i pravda ne idu zajedno.