|

Iranska policija bacala suzavac na demonstrante

Iranska policija bacala suzavac na demonstrante
0
F
FENA
20.2.2011. u 17:24
0
komentara
0

dijeljenja
Iranska policija bacala suzavac na demonstrante Foto: AFP
Opozicioni demonstranti organizirali su u nedjelju nove proteste protiv vlade predsjednika Mahmouda Ahmadinejada u Teheranu, na što je policija odgovorila bacanjem suzavca, navode opozicione internet stranice.
Prema izvještajima demonstranti su se okupili na najmanje četiri lokacije u prijestonici, javila je DPA. Stotine su se također okupile ispred državne televizijske mreže IRIB u sjevernom Teheranu. IRIB se smatra glavnom propagandističkom organizacijom vladajuće strukture.

Glavna lokacija demonstranata je trg Vali-Asr u centralnom Teheranu, gdje je specijalna policija bacala suzavac kako bi rastjerala okupljene.

Opozicione internet stranice izvještavaju da su se na trgu okupile hiljade demonstranata koji su povremeno bježali u sporedne ulice kako bi izbjegli suzavac, ali su se vraćali na trg.

Policija je blokirala ulice prema trgu Vali-Asr kazali su svjedoci, dodavši da je specijalna policija angažovana kako na trgu, tako i u okolnim ulicama.

Demonstranti takođe žele izraziti žalost zbog pogibije dvojice demonstranata na prošlosedmičnim protestima.

Kako se dvojica glavnih opozicionih vođa Mir-Hossein Moussavi i Mehdi Karroubi nalaze u kućnom pritvoru, te im nije omogućena komunikacija sa drugima, posljednje demonstracije organizirale su njihove pristalice.

Stranim medijima u Teheranu ponovo je zabranjeno praćenje demonstracija.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.