Reakcija misije
104

Iranci razočarani i Vijećem sigurnosti UN-a: "Ne bismo morali reagovati da su osudili izraelski napad"

V. K.
Ebrahim Raisi (Foto: Shutterstock/Klix.ba)
Ebrahim Raisi (Foto: Shutterstock/Klix.ba)
Iranski zvaničnici ponovno su se oglasili povodom potencijalnog napada na Izrael te su saopćili kako se odgovor Teherana mogao izbjeći da je Vijeće sigurnosti UN-a reagovalo drugačije na izraelski napad u Damasku.

Predstavnici Irana pri Ujedinjenim nacijama saopćili su kako je najveći problem u tome što Vijeće sigurnosti UN-a nije osudilo napad Izraela na konzulat Irana u Damasku.

"Da je Vijeće sigurnosti UN-a osudilo čin agresije cionističkog režima na naše diplomatske prostorije u Damasku te da su privedeni pravdi počinioci ovog čina, imperativ Irana da kazni ovaj režim u Izraelu mogao bi se izbjeći", poručili su iz Misije Irana pri UN-u.

Nakon izraelskog napada u Damasku, zvaničnici iz Teherana uputili su niz prijetnji Tel Avivu te su poručili kako je napad na konzulat Irana ujedno napad na teritoriju te države.

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu ponovno se oglasio danas povodom eskalacije tenzija s Iranom te je rekao kako će Izrael reagovati na svaki napad.

"Nalazimo se u izazovnim vremenima. Nalazimo se usred rata u Gazi koji se nastavlja punom snagom. Osim toga, nastavljamo s neprekidnim naporima da vratimo naše taoce, ali se također pripremamo za izazove s drugih frontova", rekao je Netanyahu.