Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Istina o z. locinima sija u Iraku ,Iranu,Jemenu. .stranica-http://www.dd-sunn ah.net/records/search/
25.novembra, Abdul Aziz al-Hakim, moćni šitski klerik koji vodi SIIC, b. ranio je Iran protiv američkih optužbi da je ta zemlja umiješana u antiameričke n. apade u Iraku. „ To su samo optužbe koje su upućene od strane meðunarodnih snaga, i mislim da te optužbe trebaju jače dokaze“ rekao je Hakim novinarima. Hakim je uspostavio veze sa Iranom i on je jedan od njihovih najvećih pomagača u Iraku, ali je on istovremeno jedan od značajnih partnera u američkim naporima o. kupacije zemlje. Ali al-Fadhily (Inter Press Service) (Antiwar.com)
„Mi smo Arapi i val u. bistava koje smo pokrenuli počinjeno je zbog novca koji smo dobivali od organizacije Badr i IRANA. Sad je organizacija Badr ušla u američku armiju da joj to pomogne u z. atvaranjima i u. bijanjima nas, zbog toga što mi nismo slijedili naredbe o u. bijanju naše sunijske braće“, rekao je on. U razgovoru sa jednim članom Mehdijeve(SITSKE) milicije iz Sadr citya, koji je takoðe želio ostati anoniman, on nam je rekao:“ Mi još uvijek poštujemo naredbe našeg voðe Muqtada el Sadra da održimo mir, ali to neće trajati vječno. Oni (SIIC) iskušavaju naše strepljenje, i biće s.nažna reakcija ako ne z. austave organiziranu kampanju uperenu protiv nas.“25.novembra, Abdul Aziz al-Hakim, moćni šitski klerik koji vodi SIIC, b. ranio je Iran protiv američkih optužbi da je ta zemlja umiješana u antiameričke n. apade u Iraku.
Mnogi Iračani koje smo intervjuirali su sigurni da je nakon b. ombardovanja Zlatne džamije u Samari, februara 2006.godine, n.aoružano krilo Vrhovnog islamskog vijeća Iraka (SIIC), Badr brigade, saraðivalo zajedno sa Mehdijevom(sitskom) milicijom u u. bijanju hiljada sunija. Milioni su i. stjerani iz svojih domova u južnom Iraku, kao i u Bagdadu. „Muqtada nas je prodao Iranu“, rekao je bivši član Mehdijeve milicije, pod uvjetom da ostane anoniman, za IPS.
Ispovjest jednog Iracanina.„Ako oni misle na(Sitsku)Mehdijevu m. iliciju, onda se oni dobro poznaju, jer rade zajedno već preko dvije godine“ rekao je Abdul Kazem Hussein, bivši irački o. ficir koji je nedavno iz Diwaniyaha pobjegao u Bagdad. Husein tvrdi da je američka v. ojska koristila članove(SITSKE)Mahdijeve milicije da vrši n.apade na sunnije u Bagdadu, kao i u oblastima južno od Bagdada, poput Diwaniyaha. „ Ali oni zatvaraju stotine ljudi koji su se uvijek bojali da ne budu m.učeni do s. mrti od strane u.bica iz Mehdijeve milicije“ objašnjava Husein, objašnjavajući praksu koju su koristili članovi Mehdijeve milicije i njihovo korištenje m.učenja strujom i elektrošokovima sunnija koje bi z.arobili.
Koja svrha je onda komentar,copy and paste necije rijeci pa makar i lazne bile.Mislim da grijesis. Izjasni se sta mislis ,a ne kopiraj nesto sto nisi nikad cuo i nisi siguran u to . zato je bad ...
As mora da se salis,kopiranje originala nije bed..
,nigdje veze ,sve coppy and paste . pojma vi nema te mars u skolu
. Godinu dana nakon britanskog, 1921., osnovan je američki pandan - CFR (o kome je već bilo govora). ******** Uloga Okruglog stola je da koordinira rad mreže elitističkih organizacija. Mrežu sačinjavaju , Bilderberg Grupa, Trilateralna Komisija, Savjet za međunarodne odnose, Kraljevski institut za međunarodne odnose, Skull & Bones Society.
Do 1915. godine Okrugli Stol ima svoje ogranke u Južnoj Africi, Kanadi, Americi, Australiji, Novom Zelandu i Indiji. U Americi su njihovi predstavnici finansijeri koji su došli iz Evrope: Rockefeller, J.P. Morgan i Edward Harriman. Oni su koristili kapital familija Rotschild i Payseur da bi izgradili vlastite korporacijske i bankarske imperije. I da bi upravljali američkom ekonomijom. Slično kao i Oppenheimer u Južnoafričkoj Uniji. Homogenizaciji doprinose postojeće organizacije kao Skull & Bones Society (na Yale univerzitetu) koje vrše selekciju \"novih\" članova i treniraju nove generacije starim pravilima. Poseban zamajac Okruglom stolu dalo je osnivanje \"Instituta za međunarodne odnose\". U Britaniji je to bilo 1920., a samo šest godina poslije kraljevska kuća institutu daje atribut \"kraljevski\". Otada je britanski suveren formalno na čelu Kraljevskog instituta za međunarodne odnose.
Okrugli Stol je smrću Rhodesa 1902. dobio nasljednika: Alfred Milnera. On je zaslužan da se ostvari jedan od ciljeva Okruglog stola: formiranje Južnoafričke Unije. P. ljačka i g. en. ocid se nastavljaju sve do današnjih dana sa familijom Oppenheimer. Zlato, dijamanti, minerali... juga Afrike išli su u ruke šačice. Rhodes je ostavio značajnu količinu novca kojom je osnovana fondacija za stipendiranje: Rhodes Scholarship. Riječ je o selektiranim studentima iz prekomorskih zemalja na univerzitetu Oxford. Najpoznatiji današnji stipendist je Bill Clinton. U njegovoj pratnji je i George Stephanopoulos, koji je bio Clintonov savjetnik u obje izborne kampanje.
Rhodes je bio na čelu South Africa Company, a zatim je osnovao i De Beers Consolidated Mines i Consolidated Gold Fields. Bezobzirno p. ljačkanje juga Afrike bilo je na djelu. Da bi se osigurao, Rhodes je bio i premijerom Cape Colony. Cecil Rhodes je imao cilj, kažu njegovi savremenici, da oformi svjetsku vladu sa centrom u Britaniji.Cecil Rhodes, osnivač elitne organizacije “Okrugli stol” je rekao,(“…Tvrdim da smo mi, Englezi, suuperiorna rasa na svijetu i što više Planete naseljavamo, tim bolje po ljudsku rasu… Zašto mi ne bi osnovali tajnu organizaciju kojoj bi bio za cilj dovođenje cijelog neciviliziranog svijeta pod vladavinu Britanije i Sjedinjenih Država i time osnivanje jednog Anglo-Saksonskog imperija…” Cecil Rhodes, “Confession of Faith”, 1877.).Imali to mozda veze sa demokratijom..-okupacijom.
Peti februar 1891. i ona prohladna londonska noć: super-bogati Cecil Rhodes postaje isturenim liderom novoosnovanog \"Okruglog stola\", koji postaje srcem elitističkih organizacija, koje će se javljati kroz XX stoljeće. Iza scene su dvije još moćnije familije: Rotschild i Astor. Ovi financijski magnati su omogućili upumpavanje dovoljnih količina novca da se razvije mreža elitistićkih organizacija koje će zagospodariti svijetom. Prva je p.ala Afrika.
Kada vodeći članovi CFR odluče”, piše admiral Chester Ward (knjiga “Kissinger on the Couch”), “da bi američka Vlada trebala usvojiti određenu politiku, onda se pokreće ogromna energija njihove infrastrukture… da bi razvila argumente za podršku novoj politici. Na drugoj strani, svaka opozicija se diskreditira, intelektualno i politički…”
CFR održava regularne, tajne sastanke koje uključuju vodeće članove i strogo izabrane goste. Povremeno, oni održe i javne sastanke da bi formirali dojam da su oni bezazlena organizacija koja organizira socijalne aktivnosti (\"razmjena ideja... grupe privatnih građana...\"). Čitajuci Statut CFR-a može se zapaziti česta upotreba termina \"non-atribution\" (\"ne pričaj drugima šta mi radimo i govorimo\"). Sve što se zaista kaže na sastancima CFR-a ne smije (i ne dolazi) do medija. Članovi CFR-a imaju mogućnost da koliko često žele, razgovaraju sa vodećim ličnostima Vlade. Bez obzira je li to Condy Rice, Collin Powell, gospođa Albright, ili Warren Christopher prije nje, ili George Schultz... Naravno, svi ovi sastanci su neslužbeni i daleko od očiju javnosti. CFR se informira o novostima u svijetu, a ministrima se daju upute...