{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Indijski tigar traži novi dom

F
18.12.2007. u 13:22
0
0
Indijski tigar traži novi dom
0
Indijski tigar traži novi dom
Suočen s uništavanjem svojega prirodnog staništa, indijski tigar, koji je ugrožena vrsta, primoran je tražiti novi dom. Tako i sve češće migrira u visoke planine koje mu nude dovoljno hrane, ali koje nisu prirodan habitat za velike mačke.
S rastućim trendom siječe šuma radi dobivanja građevinskog i poljoprivrednog zemljišta, tigar se sve više povlači u visoka područja indijskog zapada i sjeveroistoka. U tom novom staništu tigar bi mogao biti ugrožen jer je riječi o vrsti koja se novim životnim uvjetima ne prilagođava tako lako kao leopard.

Kriza, koja pogađa indijsku divljinu i očituje se, između ostalog, opadanjem broja tigrova i lavova, potaknula je zabrinutost indijskih vlasti koje su proglasile nove mjere za spašavanje velikih mački.

Krizu izaziva ljudska aktivnost, bilo da je riječ o razvojnim projektima zbog kojih se uništavaju životinjska staništa ili o krivolovu. Te pojave prijete divljim životinjama od Himalaje do otočja u Indijskom oceanu u Indiji koja je domovina za polovicu svih tigrova u svijetu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: